/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Afroart

Afroart började som en stiftelse för att stötta kvinno- och kyrkoorganisationer och är idag ett väletablerat varumärke, som fortsatt att stötta olika organisationer genom åren.
Hos Cervera hittar du tovade figurer i ull, handmålade träredskap, girlanger och mycket mer från Afroart.
Afroart
Afroart
Finns i lager
Varumärke

    H

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
62 produkter
40 av 62 produkter

Afroart Studio

Den större delen av produkterna har designats av Afroarts egna designteam Afroart Studio. Detta för att produkterna som tas fram ska passa den marknad de ska säljas i. Målet är att behålla det traditionella hantverket, men tillföra delar som gör det mer anpassat för marknaden.

Bra arbetsförhållanden

Lika viktigt som det är att skapa fler arbetstillfällen är det viktigt att arbetsförhållandena är bra. Produkterna köps in både direkt från hantverkare och genom organisationer som är anslutna till World Fair Trade Organization.

Naturmaterial & Återvunnet

Produkter som tillverkas för hand sliter inte på naturen, så som exempelvis fabrikstillverkade produkter kan göra. De flesta produkterna tillverkas av naturmaterial eller material som har återvunnits.
Tack vare att arbetet endast kräver händer, och givetvis hantverksmässig kunskap, behöver inte hantverkarna åka in till en större stad för att arbeta. Det gör att det blir miljövänligt, samtidigt som det också möjliggör att människor kan bo där de vill eftersom de inte behöver flytta på sig.

Textilformgivare tar över

Idag drivs butiken av sex textilformgivare som tog över 2003. Dagens ägare samarbetar med hantverkare i andra länder för att fortsätta att driva Afroarts grundläggande affärsidé. Företagets mål är att skapa fler arbetstillfällen för hantverkare i utsatta länder.

Samarbetspartners i många länder

Afroart köper in produkter från och har samarbetspartners i Bangladesh, Bolivia, Burkina Faso, Burundi, Ecuador, Elfenbenskusten, El Salvador, Filippinerna, Ghana, Guatemala, Indien, Indonesien, Kenya, Madagaskar, Malawi, Mali, Marocko, Mexico, Mongoliet, Nepal, Niger, Nigeria, Pakistan, Senegal, Sri Lanka, Sydafrika, Tanzania, Vietnam.

Första butiken öppnar

När Afroart är med och startar en konstskola i Sydafrika väcks idén om att öppna en butik. Lärarna på konstskolan är konstnärer från Sverige. Det som produceras på skolan börjar snart säljas och intresset visar sig vara stort inom och utanför Sydafrika.
År 1967 öppnar Afroarts första butik. Butiken ligger i Stockholm och det är Jytte Bonnier som, efter att idéen har kläckts, har tagit initiativet till att butiken ska öppnas. Den första butiken öppnar på Regeringsgatan 8. Sedan dess har Afroarts butiker varit placerade både runtom i Stockholm och i landet. Idag finns det även flera återförsäljare, däribland Cervera.

Volontärarbete

Sedan start har Afroart på olika sätt arbetat för att sälja och sprida kunskap om produkternas hantverk. Företaget har genom bidrag från SIDA kunnat skicka volontärer till biståndsländer. På plats har volontärer informerat och gett rådgivning om hantverket.

Utställningar

De vackra produkterna har varit på flera olika utställningar.

Historia

Afroarts syfte vid uppstarten var att stå bakom hantverket i Tredje världen genom att stötta, utveckla och även utbilda. Först var det Afrika som stod i fokus för att sedan även rikta fokus mot länder i Latinamerika och Asien.