/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Huvila

Huvila servisen från Arabia är en modern klassiker.
Hos oss på Cervera kan du köpa tallrikar, skålar, muggar och kannor i porslin prydda av det underbart detaljerade Huvila mönstret med röda vildrosor.
Huvila
Huvila
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
11 produkter
11 av 11 produkter

Arabias Huvila mönster

Upptäck det unika och detaljerade röda Huvila mönstret från Arabia - en av det finska designföretagets mest älskade mönsterserier. Släppt i samband med Finlands hundraårsjubileum 2017, har det snabbt blivit en modern klassiker.
Det finns bland annat tallrikar, muggar, och skålar i porslin med blomstrande rödtonat motiv.

Vem har formgivit servisen Huvila?

Motivet är formgivet av den finska designern Heini Riitahuhta.
Hon är känd för att rita alla sina mönster och former för hand och göra de väldigt detaljerade. Det syns också här. Hon är i sin tur inspirerad av en av Arabias mest kända formgivare, Esteri Tomula, som också ritade sina mönster, bland annat Pastoraali-servisen, för hand.

Var kommer namnet Huvila ifrån?

Det är ett finskt ord som betyder hus eller villa. Namnet kommer från att Heini Riitahuhta hämtat inspiration från sina bardomssomrar och besök hos hennes mormor. Där fanns ett lusthus som stod i en underbar trädgård. Trädgården var full med blommor och framför allt vackra vildrosor. Dessa vildrosor har givit inspiration till det handritade mönstret som idag är Huvila.

Vad består Huvila mönstret av?

På det unika mönstret ses handritade vildrosor i ett elegant, detaljerat mönster som fångar1920-talets stil med en modern twist i och med att motivet är ritat för hand.
Den underbara formgivningen pryder Huvila servisen som idag består av:

Arabia Huvila tallrikar och skålar

Sen mönstret introducerades 2017 har Arabia producerat tallrikar och skålar med det färggranna mönstret på. Idag finns två tallrikar som är 19 och 24 cm i diameter samt en skål.

Arabia Huvila servis

Det finns även muggar, vaser, äggkoppar, kannor och en stor serveringsbricka så att du kan skaffa en hel matchande servis i det underbara röda Arabia Huvila mönstret Alla dessa porslinsprodukter tål även mikrovågsugn och kan diskas i maskin.

Mixa Huvila mönstret med annat Arabia porslin

Eftersom Huvila är ett mönster som sticker ut så kan det tyckas som det är svårt att blanda med annat porslin. Men dels passar det utmärkt till att bryta av Arabias mer klassiska vita porslin med några färggranna Huvila-produkter och det går även att skapa en häftig dukning genom att blanda till exempel Huvilas röda blommönster med det blå Pastoraali porslinet som också är blommigt. I och med att Pastoraali-servisen finns i likadana produkter och storlekar som detta mönster så blir det en riktigt snygg matchning av porslin! Du kan köpa både Huvila och Pastoraali serviserna hos oss på Cervera.