/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Paratiisi

Arabias Paratiisi porslin är en klassiskt serie från Arabia där blommor, frukter och bär bildar ett retro mönster på tallrikar, muggar, kaffekoppar och skålar. Arabias Paradis motiv finns både i svart och färgglad blå och gul design.
Paratiisi
Paratiisi
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
11 produkter
11 av 11 produkter

Arabias Paratiisi mönster

Den unika och framträdande designen har sen 1969 varit en färgklick i hem och dukningar.
Porslinet är inspirerat av Edens lustgård och är en riktig designklassiker där blommor och frukter pryder tallrikar, muggar, kaffekoppar och skålar.

Vem har formgivit servisen Paratiisi?

Det är formgivet av den finska designern Birger Kaipiainen (1915–1988). Han var en av Finlands mest kända keramiker och formgivare och kallades ”Keramikens mästare" och "Kungen av dekoration".
Han designade porslin som Paradiset och Sunnuntai för Arabia. Kännetecknande för dessa serviser och hans övriga mönster är det färgglada med stora härliga blommor och frukter på.

Vad är det på Paratiisi mönstret?

Som med Birger Kaipiainens övriga serviser består det av djärva illustrationer av stora frukter och bär.
Paratiisi är finska för paradis och det som avbildas på porslinet ska ge en känsla av just paradiset eller Edens lustgård.
På det unika mönstret ses blommor, plommon, vindruvor och äpplen i en härlig kombination.

Arabia Paratiisi Svart

Gillar du utformningen men tycker det är lite för färgglatt finns idag även servisen i en svart version. Samma underbara utseende men tallrikar och muggar i ett Paratiisi mönster i svart.

De underbara serviserna som pryds av mönstret i både svart och blå färgsättning består idag av:

Arabia Paratiisi tallrikar och skålar

Sen motivet återintroducerades 1987 har Arabia producerat tallrikar och skålar med färggrant mönstret på. Det finns tallrikar som är 21, 25 och 26 cm i diameter samt två skålar på 13 och 17 cm.

Arabia Paratiisi kaffekopp

Andra älskade produkter med paradismönstret är kaffekoppar och temuggar. Vill du ha en mugg som sticker ut och som du inte blandar ihop med någon annans kopp, vare sig det är på jobbet eller i hemmet, är en kaffekopp med den svartvita eller färggranna Paratiisi designen det perfekta valet!

Arabia Paratiisi servis

Det finns även matchande burk, kannor och fat så att du kan skaffa en hel servis i det underbara mönstret. Alla dessa porslinsprodukter från Arabia tål mikrovågsugn och kan diskas i maskin så de kan användas varje dag och inte bara när det ska dukas till fest.

Paratiisi – ett snyggt retromönster

Det hade sin premiär 1969. Så det är ett riktigt klassiskt retromönster som hållit genom åren trots att det är djärvt och färgglatt i sin utformning.
Retroporslinet passar perfekt för att duka upp hela servisen när du ska bjuda på en lunch i det gröna under varma sommardagar för en härligt somrig känsla. Men även för att bryta av Arabias mer klassiska vita porslin med några färggranna produkter från denna servis när du ska ha en riktig festdukning.
Eller varför inte skapa en häftig dukning genom att blanda det svarta och det blå porslinet då storlekarna är desamma i hela porslinsserien vilken färg du än väljer.

Arabia Paratiisi på Cervera

Vare sig du vill duka med hela servisserien för en enhetlig dukning av denna klassiska finska design eller om du hellre vill blanda upp det med enfärgat porslin från Arabia och andra varumärken hittar du allt för din dukning hos oss på Cervera!