/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pastoraali

Pastoraali är Arabias älskade servis med blommigt mönster. Serien är formgiven av Esteri Tomula och hos oss på Cervera hittar du tallrikar, muggar, kannor och skålar i porslin med Pastoraali motiv på.
Pastoraali
Pastoraali
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
11 produkter
11 av 11 produkter

Arabia porslin med blå blommor

Mönstret har genom åren blivit ett av det finska designföretaget Arabias mest älskade mönsterserier.
Med dess iögonfallande och utmärkande stil med blå blommor som har ett överflöd av detaljer har det omtyckta motivet prytt tallrikar, muggar och skålar i porslin sen mitten av 1900-talet.

Vad betyder Pastoraali?

Det är ett finskt ord och betyder Pastoral. Pastoral är något idylliskt, som präglas av (lantlig) enkelhet och är även en stil inom konsten. Serien är inspirerats av en pastoral dikt med beskrivningar av en vacker natur och och fick sitt namn därefter.

Vem har formgivit Pastoraali?

Motivet formgavs av den finska designern Esteri Tomula (1920–1998).
Hon var känd för att rita alla sina mönster och former för hand och göra de väldigt detaljerade. Det syns också här.

Vad är det på Pastoraali mönstret?

Detaljer från betesmarker, ängar, snår, fåglar och blommor. Inspirationen är som sagt tagen från en pastoral dikt om det idylliska och lantliga, något som fint återspeglas i det underbara mönster som pryder servisen som idag består av:

Arabia Pastoraali tallrikar och skålar

Arabia har genom året tillverkat många fina tallrikar och skålar med det färggranna mönstret på. Idag finns en två tallrikar som är 19 och 24 cm i diameter samt en skål.

Arabia Pastoraali servis

Det finns även muggar, vaser, äggkoppar, kannor och en stor serveringsbricka så att du kan skaffa en hel matchande servis i det underbara blåa Arabia Pastoraali mönstret som finns att köpa hos oss på Cervera. Alla dessa porslinsprodukter tål även mikrovågsugn och att diskas i maskin.