/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Simona

Bergs Potter romantiska kruka Simona har sina rötter i fransk formgivning och kallas La Petite Française – ungefär “Den lilla fransyskan”. Elegant och romantisk men ändå lekfull och färgglad i sin framtoning kan man verkligen föreställa sig Simona på de parisiska gatorna. Förlagan till krukan hittades på en loppmarknad i Montmartre i Paris, men tillverkas liksom de andra krukorna från Bergs Potter för hand i Toscana.
Simona
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
10 produkter
10 av 10 produkter

Simona från Montmartre

Utformningen på krukan härstammar från från Paris latinska kvarter och var omåttligt populär i franska hem kring i mitten av 1800-talet. Den romantiska modellen kom till liv igen när Bergs Potters grundare Steffen Berg upptäckte en liknande kruka på en loppmarknad i Montmartre i Paris. Man vet inte vem som har gjort originalutförandet, och trots att Simona är något av en klassiker från Paris, blev upptäckten på loppmarknaden starten på nyproduktionen som har fått en framtoning som passar såväl modern stil som klassisk stil. Simona är här för att stanna. 

Simona med eller utan glasyr

Krukan tillhör serien Glazed by Bergs, en exklusiv serie krukor med högblank glasyr. Resultatet känner du kanske igen – krukorna får en otroligt vacker, intensiv färg som trots sina retroflirtar är tidlös. Men – föredrar du din kruka oglaserad finns det en Simona också för dig.
Simona kruka rosa på altanen
Gul Simona kruka från Bergs Potter med gula och blå blommor

För både inomhusbruk och utomhusbruk

Krukorna från Bergs Potter räds inte väder och vind, för de genomgår nämligen en speciell tillverkningsprocess som gör dem vattentäta. Detsamma gäller fatet – det får också en silikonbehandling som gör dem vattentäta och det är därför fritt fram att inreda till exempel uteplats eller balkong med de vackra krukorna.

Utbud

Alla krukor i kollektionen Simona har de karakteristiska vertikala ränderna och kommer med fat. Krukorna finns i olika storlekar och färger för att kunna passa in precis där du vill ha dem.

Simona gul Amber

Bergs Potters gula nyans heter Amber, alltså bärnsten. Färgen är ett mellanting mellan gul och orange, en ovanligt djup färg som är vacker både inomhus och utomhus. Krukorna i färgen amber finns i fyra olika storlekar: 12, 14, 16 och 18 centimeter i diameter. 

Simona grön Emerald

Den gröna nyansen på Bergs Potters krukor heter Emerald, alltså smaragd – och visst drunknar man lika lätt i den här vackra nyansen som i en ädelsten? Simona i färgen Emerald finns också den i fyra olika storlekar som är 12, 14, 16 eller 18 centimeter i diameter.

Oglaserad

Simona utan glasyr får en vackert patinerad yta med färgskiftningar med tiden, eftersom den till skillnad från de oglaserade har ett mer poröst ytterskikt. Det är ett tecken på att krukan lever i så gott som symbios med sin växt. Fint, eller hur? De oglaserade krukorna finns i två olika storlekar – 12 och 16 centimeter i diameter. 

Bergs Potter kollektioner

Krukan Simona är en av flera serier från det populära keramikföretaget Bergs Potter som är kända för sina fantastiska handgjorda krukor i olika färger, storlekar och former. Utöver Simona finns det en rad andra kollektioner från Bergs Potter. Botanisera och välj bland krukor från kollektionerna Köpenhavner, Emilia och Honey. Krukorna går i samma färger och du kan gott mixa och matcha dem.