/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Bredemeijer

Bredemeijer
Bredemeijer
Bredemeijer är det nederländska företaget som grundades redan 1914 och som under 1940-talet, efter andra världskriget, började inrikta sig på tillbehör till te då efterfrågan på sådana produkter var stor. Än idag är Bredemeijer kända för sina numera lyxprodukter inom te och kaffe som kännetecknas av en hög kvalitet och ständig produktutveckling.
Företaget startade med att tillverka hushållsartiklar i metall då Bredemeijers grundare Gerardus Bredemeijer öppnade upp en metallfabrik i Hilversum 1914. Till en början tillverkades bland annat ljusstakar, metallkrukor och bord till askkoppar. Det var en stor efterfrågan på dessa artiklar och sortimentet utökades till att även innefatta tobakslådor, kaffekannor och kittlar. Efter att försäljningen av te-produkter tog fart på 1940-talet har Bredemeijer fortsatt utvecklingen inom området och idag återfinns flera klassiker i sortimentet.
På 1950-talet föddes Bredemeijers grundidé, att utveckla en tekanna som bevarar teets temperatur och smak under en längre tid. Detta resulterade i en tekanna med dubbla väggar. Kannan kom att revolutionera på marknaden och grundidén har sedan dess varit en trogen följeslagare. Under 1970-talet föddes ytterligare en klassiker, tekannan i stengods med en avtagbar isolerande kåpa i rostfritt stål.
Bredemeijers sortiment består idag av flera olika typer av tekannor i bland annat glas, rostfritt stål, stengods och gjutjärn. Den goda kvaliteten och den välgenomtänkta designen är något som alla kannor har gemensamt. Alla kannor är droppfria och kannorna med dubbla väggar bevarar värmen väl samtidigt som de yttre väggarna hålls svala vilket underlättar hanteringen.
Bredemeijers kannor i rostfritt stål har alla dubbla väggar och teets värme bevaras upp till en timme. Glaskannorna är tillverkade av borosilikatglas som är mycket hållbart och beständigt mot temperaturskillnader. Det expanderar inte i värme eller krymper i kyla i samma utsträckning som vanligt glas vilket gör borosilikatglas mycket lämpligt vid tillverkning av just tekannor.
Upptäck gärna Cerveras sortiment av Bredemeijer där du hittar både kannor och tillbehör till te- och kaffestunden.