/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Broste Copenhagen

Broste Copenhagen är ett danskt design- och inredningsvarumärke med bas i Köpenhamn. Broste är kända för servetter, servettringar och för serier som Nordic Sand, Nordic Sea och Nordic Coal som består av fina tallrikar, skålar och muggar i porslin.
Broste Copenhagen
Broste Copenhagen
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
137 produkter
40 av 137 produkter

Broste Nordic Sand & Nordic Sea

Med inspiration från andra delar av världen som gifter sig med den nordiska stilen har Broste Copenhagen skapat flera moderna designklassiker av vilken Nordic-serierna:
  • Nordic Coal
  • Nordic Sand
  • Nordic Sea
med vackert porslin är de allra mest kända. Det rustika porslinet med naturliga ojämnheter och färger inspirerade av nordiska naturelement gör dukningen både unik och iögonfallande. Nordic Sea är den ursprungliga designen i Nordic-serierna och utkom 2009. Sedan dess har den, med sina mjuka gråa, gröna och blå nyanser och utsökta handmålade ränder inspirerade av havets vågor, uppskattats av såväl gourmetrestauranger som privata hem. Även den guldfärgade bestickserien Tvis är en uppskattad design från Broste Copenhagen. Dessa produkter har med sin rustika och tidlösa design kommit att bli ansedda som moderna designklassiker.

Nordisk design

Designerna och formgivarna på Broste Copenhagen arbetar utefter en noggrann process med att framställa produkterna som utgör det breda sortimentet. Den nordiska kulturen och livsstilen står i fokus för designen, för vilken den är tänkt att passa. Inspiration och material till produkterna hämtas genom resor till olika delar av världen som sedan blandas in i den nordiska och skandinaviska grunden som alltid finns där i formgivningsprocessen. I designprocessen läggs stor vikt vid att bevara de ingående materialens kvalitet för att skapa högkvalitativa produkter signerad den välkända nordiska designen. Två kollektioner ges ut varje år, med allt som kan tänkas behövas till inredning och funktion i hemmet. I strävan att hålla den fina balansen mellan nordisk tradition och nutidens trender arbetar Brostes team av kreatörer dagligen med att utveckla sortimentet och skapa nya tidlösa designer. På detta vis skapas produkter som passar utmärkt för den nordiska livsstilen, idag och imorgon. Broste har bedrivit flera samarbeten med designers och formgivare. Maiken Lindhardt, Ulrik Nordetoft, Maria Bertsen och Aurelien Barbry är några exempel.

Broste servetter och servettringar

Företaget förenar trendigt med traditionellt, allt med ett långsiktigt hållbarhetsfokus. Varumärket är Svanenmärkt, vilket innebär att det uppfyller en rad krav på hållbarhet, kvalitet och etik. Från att ha varit mest kända för sina ljus, servetter och servettringar har Broste Copenhagen kommit att bredda sitt sortiment rejält. De erbjuder idag både möbler, porslin och inredningsdetaljer. Idag är de ett av Skandinaviens ledande varumärken inom inredning och design. Med sitt breda och varierade sortiment kan man definitivt konstatera att de lever upp till sin strävan efter att erbjuda något för alla.

Broste Copenhagen på Cervera

Hos oss på Cervera hittar du allt från vackra handblåsta vaser, t.ex. serien Ada, till härliga servettringar och bordsdukar i linne, som Gracie-serien från Broste Copenhagen. Servisen Grød, men snyggt porslin i glaserat stengods, är framtagen i samarbete med den populära grötrestaurangen Grød i Köpenhamn. I sortimentet finns även eleganta bestickserier i rostfritt stål, såsom Hune och Sletten.