/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Duralex

Med Duralexglas behöver du inte bekymra dig över krossat glas, det är nämligen nästan omöjligt att ha sönder dem bara genom att tappa dem i golvet.
Duralex
Duralex
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
9 produkter
9 av 9 produkter
De flesta är nog bekanta med glasen som används i många hem såväl som på restauranger. För vem vill inte ha ett snyggt glas som dessutom är hållbart? Lika bra att ha som vardagsglas som att plocka med på picknicken eller använda vid fest. Du kan räkna med att glasen från Duralex kommer att vara dina följeslagare under en lång period.

Historia

Det var det franska företaget Saint Globai som startade Duralex 1946. Glasen togs från början fram för att passa företagets bänkskivor som var tillverkade av härdat glas.
Det som började som ett passande komplement till en bänkskiva blev snart något mycket större än så. Glasen nådde popularitet över hela världen och idag är de flesta bekanta med glasen.

Tillverkning

För att glaset ska bli så tåligt går det igenom en gedigen härdningsprocess. Processen börjar med att det färdiga glaset hettas upp till ungefär 700 grader för att snabbt därefter kylas ner med riktigt kall luft. I denna process skapas en spänning i glaset vilket gör det tåligt.
Om du mot all förmodan skulle lyckas ha sönder ett glas blir bitarna som faller av små och trubbiga i stället för vassa. På så sätt är risken väldigt liten att stora eller små händer ska skära sig på glaset. Det är dessutom lätt att samla ihop bitarna eftersom de blir just bitar och inte glassplitter.

Populära serier

Picardie

Picardie är restaurangglaset som har nått kultstatus. Glaset har varit med i över 60 år. Det är bekvämt att hålla i och har en design som håller år efter år.
Glaset lanserades 1954 och gjorde direkt succé. Glaset finns i flera storlekar. Det finns små glas som rymmer så lite som 9 cl och större glas som rymmer 50 cl och glas i storlekar däremellan.
Kanske är du förtjust i James Bond-filmerna? I så fall har du säkert sett ett Picardie-glas skymta förbi. I filmen Skyfall från 2012 dricker James Bond sin whisky ur ett Piacardie-glas.

Lys

I denna serie finns tåliga skålar och matlådor i olika storlekar. Det tåliga glaset tål snabba temperaturskiftningar, vilket är optimalt för matlådor som ibland snabbt flyttas från en kall kyl eller frys till en mikrovågsugn eller ugn.

Olika färger

Glasen finns i olika färger och i klarglas. Varför inte piffa upp matbordet med blå dricksglas?

Tål det mesta

Förutom att du kan tappa glasen utan att något händer kan du också använda de i frys och mikrovågsugn. Glaset tål att diskas i diskmaskin och är dessutom smidigt att stapla.

Passar de flesta

Vill du investera i en riktig vardagsfavorit som är en trogen följeslagare år efter år är Duralex glas perfekta. Köp till dig själv eller ge bort till någon som ska flytta hemifrån, till barnfamiljen, till den som gärna ordnar stökiga fester eller till den som helt enkelt bara gillar ett klassiskt glas. För om det är något man kan säga om Duralex glas så är det att det är klassiskt och så kommer det antagligen också att förbli.