/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

ECO Lunchbox

ECO Lunchbox tillverkar miljövänliga lunch och matlådor i rostfritt stål och silikon.
ECO Lunchbox
ECO Lunchbox

Hur allt började

Plasten som finns i väldigt många produkter har en negativ inverkan på miljön. Stora mängder plast hamnar i havet vilket hotar tusentals arter som bor där. Plasten dödar flera miljoner havslevande djur varje år. Hela ekosystemet är beroende av att havet mår bra.
Sandra Ann Harris engagemang i plastens skadliga påverkan började med hennes barn. Hon oroade sig för att matlådorna i plast skulle påverka deras hälsa negativt. Hon oroade sig också för miljön eftersom hon hade ett stort intresse i att vara ute i naturen och paddla kajak.
År 2008 bestämde hon sig för att hon ville göra något för miljön. Hon lanserade ECOlunchbox för att erbjuda matlådor som var 100 procent fria från plast. Harris som inte tidigare hade drivit företag blev själv förvånad över att hon tog sig an detta problem i form av att starta ett företag. Med hennes bakgrund inom journalistik och humaniora hade hon ingen erfarenhet av att driva ett företag, men hon har onekligen bevisat att en vilja och ett driv kan vara bland det viktigaste.

Varför ECOlunchbox?

Det finns många anledningar till att välja ECOlunchbox. Bryr du dig om miljön, din hälsa och att maten du tar med dig får en fin presentation är ECOlunchbox rätt alternativ för dig.
Fördelar med ECOlunchbox:
  • Miljövänligt
  • Hälsosamt
  • Snygg design

En Eco matlåda för varje tillfälle

Det är praktiskt med matlådor. Många tar gärna med en matlåda till jobbet eller skolan. Det kan vara smidigt att redan på söndagen ha förberett kylen med en matlåda för varje dag hela den kommande veckan. Har du väl gjort det är det bara att plocka fram färdiga matlådor varje dag och du slipper fundera på vad du ska äta. Ett annat alternativ är förstås att laga lite extra mat för att sedan spara i en matlåda. Att spara mat är alltid ett mer miljövänligt alternativ än att slänga.
Vad du fyller matlådan med är helt upp till dig, med andra ord kan du få precis det du önskar. Förutom att det är billigt att ha matlåda i stället för att köpa mat ute får du också mer koll på vad du stoppar i dig och kan lätt göra en nyttig matlåda. Vare sig ditt fokus är nyttiga matlådor, billiga matlådor eller enkla matlådor vill du antagligen ha en praktisk lunchlåda att lägga maten i.
Hos ECOlunchbox kan du hitta bästa matlådan för just dina behov.

Fördelen med rostfritt stål

Det finns många fördelar med matlådor i rostfritt stål. Materialet tar inte åt sig lukt, smak eller färg så som plast lätt gör. Det är lätt att diska i diskmaskin och den passar bra att förvara i frysen. Lådorna går att ta med sig på utflykten och värma över ett friluftskök, men viktigt är då att komma ihåg att ta av silikonlocken.
Locken i silikon är fria från ftlater, BPA och andra hormonstörande ämnen. Med andra ord kan du känna dig trygg med att du inte får i dig dåliga ämnen när du äter ur en låda från ECOlunchbox.

3-in-1

Med matlådan 3-in-1 finns i olika storlekar. Att ha tre lådor som sitter ihop gör att de är enkla att förvara i väskan och du kan ha med dig matvaror som du helst vill ha separerade. En del lådor är så pass stora att de rymmer flera portioner.
Lådan tri bento har en rund form och består av tre runda matlådor som sitter ihop. Perfekt om flera personer ska äta eller om du vill duka upp för en trerätters. Bara för att du ska äta matlåda ska du inte behöva kompromissa med vad du äter.