/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Ekelund

Ekelunds härliga textilier har använts och älskats ända sedan 1600-talet och det är lätt att förstå varför. Ekelunds väveri erbjuder ett hållbart och närproducerat alternativ till slit och släng-kulturen, och vilka textilier sedan!
Ekelund
Ekelund
Finns i lager
Varumärke

    B

  • C

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
113 produkter
40 av 113 produkter
Med rötterna i svensk formtradition, en strävan efter design som väcker hemlängtan och miljömärkta produkter som löpare, dukar, handdukar med mera blir Ekelund bara populärare och populärare.
Upptäck en värld av kvalitet, hållbarhet och förnyad tradition i 100 % naturmaterial hos oss på Cervera.

Ekelund produkter

Löpare

Ekelunds löpare är bland deras allra mest älskade produkter och finns i flera storlekar, mönster och färger, självklart i 100 % ekologisk bomull. De härligt färgglada löparna sätter guldkant på tillvaron oavsett om det är jul, påsk, sommar eller vinter – det finns en löpare för alla tillfällen. 

Handduk

Ekelunds handdukar finns även de i olika utföranden. Särskilt populära är de med Mumin, men här finns något för alla. Blommigt, enfärgat, små eller stora handdukar – och som vanligt i 100 % ekologisk bomull.

Kökshandduk

Gör köksbestyren lite roligare med en kökshandduk från Ekelund! Med härliga mönster av Mumin, Sven Nordqvists Pettson & Findus eller karakteristiska blommor blir ditt kök lite gladare. 

Tablett

Särskilt populära är bordstabletterna med julmönster från Ekelund. Välj bland vackra mönster av domherrar, julröda i mönstret Marta eller andra klassiska julmönster som julgranar och julbockar.

Duk

Åttebladrose är en av de mest populära dukarna från Ekelund, och självklart hittar du den hos oss på Cervera. Duken finns i två olika storlekar och går utmärkt att matcha med andra mönster eller servett, duk, löpare eller handduk i samma serie.

Mönster

Ekelunds väveri är känt för sina underbara färger och mönster både till högtid och vardag. Följande mönster är lite extra älskade.

Julmönster

Varför inte julpynta med närproducerade textilier i naturmaterial i jul? Botanisera bland jullöpare, jultabletter och andra juliga textilier i underbara färger och mönster som gör att julkänslan infinner sig direkt. Missa inte den populära löparen Tipp Tapp som är en storfavorit på julbordet!

Mumin

Favoriter hos såväl ung som gammal – det är Ekelunds handdukar och kökshanddukar med mönster inspirerade av Tove Janssons berättelser om Mumin. Välj bland färgglada och enkla motiv av Lilla My, Mumintrollet och andra vänner från Mumindalen.

Pettson & Findus

Här ser vi Sven Nordqvists älskade illustrationer av radarparet Pettson & Findus på fantastiska köksdukar för jul och vardag.

Miljömärkning

Ekelund har fått certifieringen GOTS, den världsledande standarden för miljömärkning av textilier. GOTS kriterier för textil miljömärkning ställer krav på hela resan från skörd av fibrer, genom alla produktionssteg med full spårbarhet fram till färdig produkt. Därför har vi valt att ge textilierna vår märkning Bättre Val. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Linneväveriet i Horred

Historia

Visste du att Ekelund högst antagligen är världens äldsta textila familjeföretag? När Börje Larssons som är familjens första kända medlem växte upp på 1540-talet var självhushållning det enda alternativet, och man vävde själv de textilier som behövdes i hemmet. Ur den långa hantverkstraditionen föddes sedan familjens näring och på 1600-talet kunde man börja prata om linneväveriet i Horred. Sedan dess har de tagit tillvara människans behov av att omge sig med färg och form och det gör de fortsättningsvis idag i västgötska Horred.