/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

House Doctor

De tre syskonen som startade danska House Doctor delade tanken om att ett vackert hem skapas med hjälp av att blanda det bästa från flera olika världar. Vare sig det är en lampa eller ett nytt porslin du söker hittar du det hos House Doctor.
House Doctor
House Doctor
På lager
Varemerke

    B

  • D

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
217 produkter
40 av 217 produkter

Fokus på detaljer - House Doctor 

House Doctors produkter är framtagna in-house och fokus är alltid på detaljerna när House Doctor tar fram en ny produkt. Och på samma sätt hoppas företaget inspirera människor att tänka på detaljerna i sina egna hem när de inreder. Att designfilosofin är just som sådan syns också på produkternas slutresultat. House Doctors produkter är som egna små konstverk.  
Designprocessen sker i flera steg och varje steg får ta sin tid. I stort sett alla produkter ritas från början för hand. Detta för att få fram den rätta känslan och för att hitta en enhetlighet mellan de olika produkterna som tas fram varje ny säsong. Allt måste stämma överens innan en kollektion är klar. Alltifrån färger, linjer, mönster och struktur på de olika produkterna.  

Vackert i vardagen 

House Doctors stengods finns i flera olika utföranden och är både vackra och tåliga och att duka med. Du behöver inte spara tallrikarna till att enbart användas vid fest, utan du kan använda de som vardagstallrikar eftersom de flesta tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Med House Doctors produkter behöver du inte vänta med att använda det vackra utan kan njuta varje dag av det. Låt inte ditt porslin bli ståendes i hyllorna, utan låt det användas. Och följ gärna House Doctors uppmaning om att våga blanda olika produkter och material.  
House Doctor erbjuder ett brett sortiment med allt från muggar till lampor. Det gör att du slipper leta runt på flera olika ställen. Det har House Doctor redan gjort åt dig. Uppgradera ditt hem med en vägglampa och en kruka på samma gång.  

Hur allt började

House Doctor är det danska designföretaget som grundades 2001 av de tre syskonen Rikke Juhl Jensen, Gitte Juhl Capel och Klaus Juhl Pedersen. Deras gemensamma tanke var, och är än idag, att grunden för att skapa ett vackert hem är att blanda olika element snarare än att matcha dem. De beskriver sin stil som informell och personlig, samtidigt som de hoppas på att provocera lite. De tre syskonen är överens om att ett fint hem är viktigt för livskvalitén och att hemmets inredning är värd att välja med omsorg.  
House Doctors mål är att inspirera människor till att skapa sitt eget unika hem. Den skandinaviska designtraditionen med industriella inslag lägger grunden för House Doctors design som inte heller är rädd att hämta en hel del inspiration från andra delar av världen. House Doctor har helt enkelt tagit fram en design där de plockat russinen ur kakan. Det bästa och det lite djärva är det som har valts ut.  

Society of Lifestyle  

Företaget är fortfarande baserat i Ikast i Danmark, samma plats där allting började, men har ändå hunnit utvecklas på många sätt. Företaget House Doctor bytte 2019 namn till Society of Lifestyle och blev då i stället ett av Society of Lifestyles fyra varumärken. De andra varumärkena är Nicolas Vahé, Meraki och Monograph. De fyra varumärkena, som har olika sortiment, kompletterar varandra på ett inspirerande sätt och fortsätter hela tiden att utvecklas. 

Engagemang i hållbarhet 

Society of Lifestyle arbetar aktivt för att bidra till en mer hållbar värld och stöttar flera miljöprojekt. ”Grow for it” är ett av de projekt som Society of Lifestyle står bakom. ”Grow for it” är en dansk ideell förening som aktivt arbetar med att stoppa klimatförändringar genom att bland annat plantera träd. Ett annat projekt som företaget står bakom är ”Kenya Book Box” vars fokus är att hjälpa barn i Kenya med böcker och skolmaterial.