/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Essence

Essence är en otroligt omtyckt serie från Iittala som erbjuder en komplett uppsättning av glas och porslin för en klassisk elegant dukning. Med vinglas, ölglas, dricksglas, tallrikar, skålar och karaffer i sin kollektion har Essence allt du behöver för att skapa en stilfull och enhetlig dukning.
Essence
Essence
"Essence kollektionen är en av de mest kända och framstående Iittalakollektionerna runt om i världen. Kollektionen är älskad av bland annat designentusiaster"
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
27 produkter
27 av 27 produkter

Essence - det enda glas du behöver

Sida vid sida ger de olika kuporna en påfallande känsla av balans eftersom fot och underdel har samma storlek. Iittala Essence är sensuellt och behagligt att hålla i och gör fina viner ännu mer njutbara. Hos oss på Cervera kan du hitta den som passar dig bäst.

Distinkt och raffinerad design

Alfredo Häberli dekonstruerade vinglasets konventionella design med Essence sortimentet för att förverkliga sin vision. Den avsmalnande stammen vändes upp, den böjda basen plattades och den mjuka kurvan i glasskålen blev kantig. Genom implementeringen av filosofin blev Essence-glasvaror moderna och minimala.
Essence kollektionen är en av de mest kända och framstående Iittalakollektionerna runt om i världen. Kollektionen är älskad av bland annat designentusiaster och ger enkel elegans till alla tillfällen. Oavsett om det handlar om att underhålla vänner, njuta av ett glas vin under en bra konversation eller sitta ner för en lugn middag med nära och kära, ger Essence -glasen och serveringsartiklar varje ögonblick en charmig och smakfull atmosfär.

Iittala Essence utmärkelser

Iittala Essence kollektionen är bland de mest utmärkta glasvarorna i världen. Essence vann bland annat iF (International Forum) Design Award samt Les Découvertes Award. Sedan introduktionen 1953 har iF Design Award varit ett konsekvent och känt varumärke när det gäller internationell design.  Endast för ansökningsomgången 2021 inkom över 10 000 ansökningar från cirka 60 länder.

Hur diskar man Essence-glas

Essence-glasen är rengörbara i diskmaskin som de flesta Iittala glasprodukter. Man måste dock komma ihåg att torka bort vattendroppar som är kvar eftersom de kan lämna fulla vattenfläckar om de får torka på egen hand. Notera också att karaffen bör diskas för hand då den är ömtåligare glasen.