/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Littlephant

Littlephant är det svenska varumärket som känns igen på sina grafiska och lekfulla mönster. Formgivaren Camilla Lundsten grundade Littlephant 2012 med målet att produkterna ska uppmana till kreativ lek och ge en hemtrevlig känsla.
Littlephant
Littlephant
Finns i lager
Varumärke

    B

  • C

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
0 produkter

Det började med en röd elefant

Det började med en liten röd elefant som Camilla Lundsten hade hittat på till en av de berättelser hon berättade för sina barn.
Den lilla röda eleganten gav Lundsten modet att våga starta ett eget företag, i stället för att arbeta för andra. Den lilla elefanten hette Littlephant och det var naturligt att även företaget skulle heta så. Filosofin Littlephant står för är att även den allra minsta kan göra stor skillnad. Det är efter den filosofin företaget arbetar än idag.

Skandinaviska arvet inspirerar

Camilla Lundstens skandinaviska arv inspirerar hela processen. Alltifrån hennes design, mönster, materialval och det hållbara sättet att producera varorna på blickar tillbaka mot det skandinaviska arvet. Kärleken till hantverket och högkvalitativa produkter lyser igenom i allt som tas fram. Det är lika viktigt att produkterna är hållbara som användbara.

Passar stora och små

Vare sig du söker ett tyg eller porslin eller en väska, kopp, filt eller kläder, gosedjur eller muggar så hittar du det i Littlephants sortiment. Littlephant tilltalar såväl stora som små och är en perfekt present till både det lilla och det stora födelsedagsbarnet.

Hållbarhet

Produkterna tas fram ansvarsfullt med hänsyn till miljön. Produkterna tillverkas bara i material som möter Littlephants höga krav. Viktigt för företaget är också att produkterna tas fram under omständigheter som inte påverkar miljön, luften eller människorna på ett negativt sätt.
Littlephant är etablerat runtom i världen och säljer de flesta av sina produkter i Europa och Japan. Företaget försöker därför i största möjliga mån att producera produkterna nära de områden där de säljer som mest. Större delen av produktionen är förlagd till Sverige.

Material

Företaget arbetar med naturliga och certifierade material.
De handgjorda virkade leksakerna och filtarna är tillverkade av ekologisk bomull.
Allt tyg har ÖKO-Tex-certifiering och är tillverkat av hög kvalitet som håller länge.
Det behagliga linnetyget är ett perfekt material för den som bryr sig om miljön eftersom plantan behöver väldigt lite vatten. Tyget åldras också vackert.
Leksakerna tillverkade av plywood och linne har FCS-certifierad plywood.
Porslinet i muggarna är brända och glaserade för att vara extra tåliga och därmed hålla länge.
Den höga kvalitén och de högt ställda produktionsvillkoren speglas också i priset. Det kostar lite extra med en produkt tillverkad av bra kvalité, men så håller den ju också längre och du kan ha gott samvete vad gäller produktens miljöavtryck.

Tar vara på material

Det material som ibland blir över, exempelvis små läderbitar som blir över när väskor tillverkas används till att göra mindre läderprodukter, som exempelvis nyckelringar och plånböcker. Hade det inte redan från början funnits en plan för vad resterna skulle ta vägen hade väskan inte tillverkats.

Packmaterial

Littlephant arbetar aktivt för att hela tiden förbättra sin paketering för att den ska bli så miljövänlig som möjligt. Bland annat används återvinningsbart papper. Balansen mellan att produkten ska ta upp så lite utrymme som möjligt och samtidigt hållas hel testas hela tiden. För långväga leveranser används båt eller tåg.