/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Miyabi

I mötet mellan japanskt hantverk och tysk ingenjörskonst föddes Miyabi, som verkligen gör skäl för uttrycket knivskarp. Sylvassa och eleganta gör Miyabi-knivarna matlagningen till en fröjd. 
Miyabi
Miyabi
På lager
Varemerke

  A

 • B

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
66 produkter
40 av 66 produkter

Om Miyabi

Hantverket är en konst nedärvd från de gamla japanska mästarna som en gång tillverkade de finaste japanska svärden.

Handgjorda i samurajsvärdets hemstad

Knivarna tillverkas för hand i japanska Seki, en stad känd för sin hundratals år långa tradition av svärdtillverkning. På 1800-talet började samurajsvärden, katana, så småningom förbjudas och man gick då över till knivtillverkning. Det är därför Miyabi-knivarna har sin legendariska “katana-edge”, sin sylvassa egg.
Hantverkstraditionen har ärvts från generation till generation och idag kombineras tradition och teknologi när Miyabi-knivarna tillverkas. Och det är ingen överraskning att knivarna håller en så hög standard. En Miyabi-kniv tar nämligen 42 dagar att tillverka och görs för hand i hela 130 olika steg!

Vilken kniv från Miyabi används till vad?

Det finns en mängd olika Miyabi-knivar som alla har sitt eget användningsområde. Hos oss på Cervera hittar du kockknivar, brödknivar och knivar som lämpar sig för kött, fisk, grönsaker, frukt… Vi guidar dig genom knivdjungeln.

Shotoh

Shotoh används som grönsakskniv och skalkniv. Perfekt att skära, hacka och skala frukt och grönsaker med. Näst efter Santoku-kniven är Shotoh den populäraste i Japan.

Santoku

Santoku-kniven är den populäraste typen av kniv i Japan och gör sig bäst med kött, fisk och grönsaker. Det är knivens mångsidighet som gett den namnet Santoku, som är japanska för “tre användningar”.

Nakiri

Nakiri är en populär modell av orientalisk grönsakskniv. Nakiri-kniven är med sin raka form anpassad för vertikala rörelser och skapt för att hacka.

Sujihiki

Sujihiki är en förskärare, trancherkniv eller filékniv som med sitt smala blad lämpar sig att skära tunna skivor av både rått och tillagat kött eller fisk med.

Kudamono

Kudamono, ännu lite mindre än Shotoh-kniven, gör sig bäst med mindre frukt, grönt och örter. Kudamono betyder till och med frukt på japanska!

Gyutoh

Gyutoh är Miyabis svar på västvärldens kockkniv och är kökets mest användbara kniv. Med Gyutoh tar du dig an såväl kött som grönsaker.

Chutoh

Chutoh betyder köttkniv på japanska. Chutoh är en kött- och filékniv som passar perfekt när Shotoh är för liten och Gyutoh för stor.

Serier

Alla serier har sin egen speciella design, men det som enar dem är de bekväma handtagen, hållbara materialen och den vassa eggen. Samtliga knivar är tillverkade för hand i Seki. Hos oss på Cervera hittar du knivar ur följande populära serier:
 • 6000 MCT
 • 5000 MCD
 • 5000 FCD
 • 7000 D

Ta hand om dina knivar

Knivar från Miyabi är lättskötta, när man väl vet hur man tar hand om dem. Följ dessa tips så förlänger du knivens livslängd markant.
 • Diska knivarna försiktigt för hand i ljummet vatten, aldrig i diskmaskin.
 • Lämna inte knivarna blöta eller smutsiga.
 • Använd skärbrädor av trä eller plast. Hårdare ytor än så sliter på kniven.
 • Slipa dina icke-tandade knivar regelbundet för att behålla skärpan. Detta görs med fördel med Miyabis egen knivslip Toishi.