/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Muurla

Muurla är kända för sina fina muminmuggar i emalj och glas samt olika produkter med Astrid Lindgrens älskade figurer som till exempel muggar med Emil och glasflaskor med Emil i Lönneberga.
Muurla
Muurla
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
100 produkter
40 av 100 produkter

Historia

Det var 1974 som Muurla öppnade sin första butik. Muurla var då en fabriksbutik belägen vid en motorväg. Tanken var att förbipasserande skulle kunna stanna till, ta en paus under resan, se hur glas tillverkades och kanske också ta en fikapaus. Och det var också precis så som det blev och faktiskt mer därtill. Det som började som ett stopp på vägen blev efter ett tag en egen turistdestination.
Fortfarande finns glas i Muurlas sortiment, men nu också mycket mer. Muurlas emaljprodukter har slagit igenom stort över hela världen och det är inte så konstigt. De lekfulla och samtidigt praktiska produkterna är lätta att tycka om. De passar lika bra att köpa till sig själv som att ge bort i present till någon som man tycker om.

Emalj

Emalj är ett fantastiskt material på många sätt. Emalj är fritt från nickel och bly och passar därför den som har nickelallergi. Du behöver inte heller oroa dig för att materialet ska släppa ifrån sig några kemiska ämnen.
Emaljprodukterna är tåliga och lätta. En mugg eller skål i emalj går inte sönder om den faller i golvet, materialet tål nämligen stötar. Det gör att produkterna passar lika bra hemma vid frukostbordet som att ta med ut på utflykten.

Muminmuggar emalj

Tycker du om mumintrollen lär du med säkerhet hitta en emaljmugg som faller dig i smaken i Muurlas breda sortiment. Vare sig det är Muminmamman, Muminpappan eller någon av alla andra muminkaraktärer från Munimndalen som är din favorit finns de återgivna på Muurlas emaljmuggar.
Förutom muggar i emalj med mumin, finns även emaljskålar och emaljkannor från Muurla.

Pippi och Emil

Muurla har även emaljmuggar med Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga. Perfekt för Astrid Lindgren-fantasten.

Muminprodukter

Utöver produkter i emalj med olika muminfigurer på kan du även hitta serveringsbrädor, förvaringskorgar, ljus, flaskor och ljuslyktor med olika muminkaraktärer. För muminälskaren är Muurlas produkter en dröm på många sätt.
Muminprodukterna kommer i flera olika färger och former. Vare sig du vill ha en rosa, blå, grön eller vit mugg, skärbräda eller förvaringskorg hittar du det hos Muurla. Du kan med andra ord välja både din favoritkaraktär och din favoritfärg.

Serien Nordic

I serien Nordic hittar du produkter med illustrationer i svartvitt föreställande vilda djur som lever i Norden, så som älgar, renar, laxar, björnar och korpar. Det finns även produkter med motiv av barrskog. Perfekt att ha i stugan som ligger nära naturen eller i stan som en påminnelse om naturen som finns inte alls så långt bort. Eller varför inte ta med som en present om du ska åka utomlands och vill ha med dig något som påminner om Norden?

Glasprodukter

Muurla håller fortfarande kvar vid att tillverka glas. Det var ju så allt började. Produkterna i glas kommer med motiv av populära karaktärer så som mumintrollen, Pippi Långstrump och Emil, men också i form av stilrena glasprodukter utan motiv. Söker du exempelvis en vattenkanna, bevattningsboll, vas eller ljushållare i en elegant form hittar du det hos Muurla. Glasprodukterna utan tryck har en lekfull form som både känns oväntad och självklar på samma gång.