/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Street

Serien Street för Orrefors är designas av Jan Johansson. Glasen är prydda med kvadratiska klara slipskär, vars inspiration kommer från New Yorks gatunät. Den genomtänkta designen är enkel, men samtidigt unik. Dröm om Manhattans gator, samtidigt som du tar en sipp av din Dry Martini.
Street
Street
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
10 produkter
10 av 10 produkter

Orrefors Street

Serien lanserades hösten 2006 och blev snabbt populär. Det kan vi på Cervera förstå. Det är svårt att inte förälska sig i glasens gnistrande rutmönster.

Munblåsta och handslipade

Glasen i serien Street är munblåsta. Det gör att glaset är extra tunt och därmed väldigt gott att dricka ur. För att glasen ska få sin skärpa är de handslipade. Med andra ord, ingenting har lämnats åt slumpen när serien Street har tagits fram.

Kristallglas

Glasen är tillverkade av kristallglas. Kristallglas har hög ljushet och briljans, vilket innebär att de blir extra vackra med rätt slipning. Streets design är anpassad för att kristallglaset ska komma till sin rätt.

De olika delarna i barserien

Barserien består av flera olika glas, en karaff och en ishink. De stilrena glasen, som bryter ljuset på ett alldeles speciellt sätt, ger drycken en vacker presentation. Serien brukar uppskattas över flera generationer, tack vare sin tidlösa design.

Champagneglas

Orrefors Street Champagneglas är höga. På så sätt behålls bubblorna länge i glaset. Riktigt vackra glas att skåla i champagne med.

Cognacglas

Med ett cognacglas kommer konjaken till sin rätt.

Old Fashioned 27 cl

Whiskyglasen som fyller 27 cl säljs både styckvis och i flerpack.

Old Fashioned 40 cl

De lite större whiskyglasen passar lika bra till vatten som till en drink.

Highballglas

Blanda drinkar och servera dem i vackra highballglas från Street Orrefors.

Martiniglas

Martiniglasen är perfekta att servera en Dry martini i. Garnera med en oliv eller lite citronskal för en extra lyxig känsla.

Ishink

Med en ishink redo går det snabbt att blanda drinken.

Karaff

Karaffen rymmer 78 cl. En karaff gör genast hemmabaren komplett.

Perfekt present

Delarna är perfekta att önska sig eller att ge bort i present. Låt glassamlingen växa allteftersom. Eller varför inte gå ihop några stycken och ge hela serien till brudparet eller till den som fyller jämnt?

Jan Johansson

Jan Johansson är skaparen av serien Street. Han brukar ofta arbeta med ljus och utnyttja möjligheterna att påverka ljusets brytning i kristallen. Han har själv sagt att han vill bearbeta kristallen och styra ljuset. Han vill att när ljuset slocknar så ska glaset dö. Och kanske kan man även tänka sig det motsatta: när ljuset tänds vill han att glasa ska leva.
Johansson arbetar ofta med minimalistiska former. Det är avskalat, med en imponerande precision.
Johansson är utbildad silversmed vid Konstfack i Stockholm. Han kom till Orrefors 1969. Under sin karriär har han haft flera utställningar och ställts ut på flera museer. I Sverige finns hans konst på bland annat Nationalmuseum i Stockholm och Sveriges Glasmuseum i Växjö.

Orrefors

Orrefors har funnits ända sedan 1898. Orrefors räds inte för att testa nya vägar. Produkterna från Orrefors är ritade av duktiga formgivare med lång erfarenhet. Den svenska designen och hantverket står alltid i fokus.