/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Paradisverkstaden

Det familjeägda Ölandsbaserade företaget Paradisverkstaden startades under 70-talet av makarna Eva och Olof Paradis. Idag är även döttrarna Moa och Hannah med och driver företaget som skapar keramik i flera olika utföranden.
Paradisverkstaden
Paradisverkstaden
Finns i lager
Varumärke

    D

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
27080 produkter
40 av 27080 produkter
En av de största inspirationskällorna är naturen, vilket går att se i de vackra formerna som keramikgodsen har. Glasyren ger föremålen liv på ett alldeles unikt sätt.

Kunglig hovleverantör

Paradsiverkstaden är Kunglig hovleverantör sedan 1986. Idag finns det runt 130 Kungliga hovleverantörer runtom i Sverige. Företag blir hovleverantörer på olika grunder, det kan bero på hantverksskicklighet eller att företaget har en industri som är storskalig. Motiveringen till att Paradisverkstaden valdes som hovleverantör kan man nästan ana är för deras skicklighet i det keramiska hantverket.

Handtillverkade

Ingen produkt är den andra lik. Varje föremål drejas, skulpteras och glaseras för hand i ateljén på Öland. Varje föremål passerar i genomsnitt en hand 27 gånger innan de räknas som klara. Och visst är det väl något speciellt med att veta att en produkt har tillverkats för hand? Många skulle nog hålla med om att det ger föremålet en speciell känsla.
Om du inte bor på Öland, men gärna vill ha en bit av Öland hemma, är en produkt från Paradisverkstaden perfekt. På samma sätt, om du bor på Öland eller har ett hus där, kan det kännas kul att ha en lokalproducerad produkt hemma.

Vackra objekt

Keramikföremålen är lika vackra att ha ståendes för sig själva som att gruppera i olika konstellationer. Ett föremål från Paradisverkstaden är något som man gärna vilar ögonen på ett bra tag, vare sig det är en ljuslykta, ljusstake, vas eller ett dekorationsägg. Ljuslågorna i ljuslyktorna skapar ett fantastiskt sken mot glasyren. Vackert är att ställa flera ljuslyktor bredvid varandra och låta rummet, eller en hörna av rummet, lysas upp av tända ljus.

Populära serier

Många av Paradisverkstadens serier har nått stor popularitet, bland annat Fröhus och Linje som du kan hitta hos oss på Cervera. Vi har även de uppskattade serierna Relief och Atelje. Blanda gärna produkter från olika serier och med olika glasyrer.

Perfekta presenter

De stilrena föremålen är uppskattade av många och passar därför riktigt bra att ge bort i present. Keramikobjekten brukar uppskattas av både den yngre och den äldre generationen, just eftersom de har en sådan tidlös elegans.

Nya glasyrer

Nya glasyrer tas fram varje säsong, både vår och höst. Företagets produkter är med andra ord i ständig utveckling, samtidigt som produkterna aldrig går ur tiden.

Tåliga material

Trots att flera av föremålen har en fragil och exklusiv look är de framtagna för att användas. De flesta föremålen går att användas utomhus även när det är kallt. I stort sett alla objekten tål maskindisk och vaserna tål såklart vatten. Det är något som de allra flesta brukar uppskatta. Med Paradisverkstadens föremål kan du njuta varje dag.

Tips för att få loss torkat stearin

Fastnar stearin på en ljusstake från Paradisstaden? Inga problem. Häll bara på kokande vatten över ljusstaken och stearinet kommer att rinna av. Genom att ta bort stearin kan du njuta av den vackra glasyren i stället för att behöva titta på torkad glasyr, som visserligen kan ha sin charm även den.