/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pillivuyt

Porslin från Pillivuyt är en favorit på många middagsbord. Och vad är väl vackrare än tidlös fransk design? Pillivuyt kan du lita på att skapar den fulländade kulinariska upplevelsen – från ugn till bord.
Pillivuyt
Pillivuyt
Finns i lager
Varumärke

    P

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
99 produkter
40 av 99 produkter
Den perfekta kombinationen av elegant design och fantastisk hållbarhet åstadkommer man i Frankrike, där varje produkt genomgår en omfattande kvalitetsgranskning. Minsta felaktighet åtgärdas innan det franska porslinet landar hos konsumenten. Ett varumärke du kan lita på år efter år.
Hos oss på Cervera hittar du det mesta du kan tänka dig från Pillivuyt –  tallrikar, ugnssäkra skålar och formar, soppskålar (du missar väl inte den populära soppskålen med lejonet?), koppar och kakfat.

Färg och form

Egenskaper

Porslinet är inte bara mycket slag- och stöttåligt. Pillivuyts ugnsfasta produkter tål också mycket snabba och stora temperaturväxlingar från 30 minusgrader till 350 plusgrader – så att du kan ta ut fatet ur frysen och ställa in det direkt i en varm ugn. Hemligheten är Pillivuyts porslinsmassa som de framställer själv. Den särskilda porslinsmassan i kombination med en extremt hård glasyr och bränning i hög temperatur gör porslinet exceptionellt hållbart.

Design

Pillivuyts fat och former är kända och uppskattade för sin tidlösa design. Det spelar ingen roll om du föredrar mer experimentella dukningar eller om du hellre håller dig till tradition – Pillivuyt går att kombinera med det mesta. Plissé och Sancerre är två av de mest älskade serierna.

Plissé

Pillivuyt Plissé är en av de mest uppskattade kollektionerna. Plissé är en klassisk design som har varit med ända sedan mitten på nittonhundratalet. Som namnet antyder utmärks porslinet av eleganta plisseringar som för tankarna till textilens värld. En klassisk kollektion som är uppskattad i till och med de striktaste av dukningar.

Sancerre

Pillivuyt Sancerre är också det en älskad serie som har fått sitt namn från den franska staden med samma namn, känd för sina härliga viner. Porslinet Sancerre är en enklare kusin till plissé men också det klassiskt, stilrent och lämpar sig både till vardags och fest. 

Passar lika bra i köket som på matbordet

Pillivuyt har lyckats med den svåra konsten att göra porslin som både tål vardag i köket och är vackert att ställa fram på middagsbjudningen. Hur då, kan man fråga sig? Det är nämligen så att Pillivuyt redan på 1900-talet teamade ihop sig med det franska kockskrået som sedan dess har varit en del i Pillivuyts tillverkningsprocess. Porslinet har således utformats efter de skickliga kockarnas behov och önskemål och gör ingen besviken.

Historia

I över tvåhundra år har Pillivuyt ägnat sig åt tillverkning av kvalitetsporslin och är idag en av världens äldsta och högst ansedda porslinstillverkare. Företaget grundades redan 1818 i det romantiskt kulinariska Frankrike. Här snackar vi hantverkstradition där hantverket går i arv från generation till generation! Det franska porslinet  tillverkas till denna dag fortfarande i Frankrike, i den lilla staden Mehun-sur-Yevre 25 mil utanför paris. Fabriken är modern men delar av tillverkningen sker fortfarande för hand för att säkerställa toppkvalitet. Kvalitetskontrollen är mycket noggrann och minsta felaktighet åtgärdas innan porslinet landar i butik.