/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sabre

Sabre tillverkar fina bestick i rostfritt stål och bambu.
Sabre
Sabre
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
36 produkter
36 av 36 produkter

Sabre Paris historia

Sabre Paris är ett franskt märke som grundades 1993 av Francis Gelb. Han brukar säga att om man föds med silversked i mun skapar det vissa kallelser. Francis föddes in i en guldsmedsfamilj och blev därför från en tidig ålder invigd i konsten och hantverket som ligger bakom bestick och porslin. Han ville kombinera hantverket med sin vision för färg, form och material vilket har lett till att Sabre Paris är starkt förknippat med olika mönster och sprudlande färger som lyfter en dukning.
När Francis träffade sin fru Pascale blev det startskottet för det Sabre Paris vi känner idag – med de roliga mönster och härliga färger som präglar deras kollektioner. Dom skapade en kollektion där de erbjöd sina bestick och tillbehör i 21 olika färger som blev som en bukett av metall vilket var annorlunda från deras konkurrenter.

Färgglada bestick

De enda besticken som fanns på den tiden med någon sorts färg på var bestick som användes till picknik och andra utomhusaktiviteter. De ställde sig frågan ”Varför ska man ha bara enfärgade bestick hemma när man kan piffa upp dukningarna med färger och mönster?”. Därefter bestämde sig Sabre Paris för att ta in färger och deras kollektion Vichy var den första kollektionen som blev en stjärnsäljare och bidrog till att sätta deras unika prägel på företaget och framtida kollektioner. Deras första kollektion reflekterade verkligen designernas entusiasm och energin hos Sabre Paris.

Sabres bestick

Tillverkningen av Sabre Paris vackra och högkvalitativa bestick sker för hand i Frankrike, handtagen är gjort av BPA-fri plast eller massivt trä. Sabre Paris tycker om att visa sina nya kollektioner genom att visa upp handtagen med alla färger och mönster jämfört med många andra tillverkare som lägger upp de i en lång rad. Sabre Paris idé är istället att visa upp sina bestick som en stor blombukett av metall. Det gör deras kollektioner mycket roligare att titta på och hos Sabre kan man verkligen sätta sin unika prägel på sina dukningar då det finns mängder av färger och mönster att välja på. Francis och Pascale hämtar sin inspiration från sina resor, möten med färgsprakandemänniskor och upplevelser.

Kollektioner

Deras breda sortiment gör att alla kan hitta sina nya favoriter till sina kök. Bland deras kollektioner finns Icône som är inspirerat av 60-talet vilket syns i de metalliska färgerna och designen. I kollektionen Comptoir finner du mer typiska bistro bestick och mer klassiska modeller som du skulle kunna hitta på en restaurang. Eller du kanske hittar dina nya favoriter bland Pop! kollektionen som med sina starka färger och livliga mönster piggar upp varje kök.
Bambubestick Panda från Sabre Paris i glasburk

Bambu bestick

Klassiska bambubestick från Sabre Paris. Bambu är ett hållbart material och tillsammans med rostfritt stål blir det en vacker kombination.