/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Solstickan

Hos Solstickan Design hittar du flera snygga brandsläckare och brandfiltar till hemmet. Många av produkterna finns i flera olika färger för att de ska matcha ditt hem på bästa sätt.
Solstickan
Solstickan
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
137 produkter
40 av 137 produkter

Solstickepojken

Solstickepojken har idag blivit en klassisk bild. Det var 1936 som Einar Nerman ritade etiketten till tändsticksasken och än idag är det samma Solstickepojke som finns på asken.
Konstnären Einar Nerman hade tidigare tecknat Tummelisa och när det var dags att rita en bild hade han inte alltför mycket tid. Han tog därför inspiration av den befintliga teckningen som han hade gjort av Tummelisa och lät sin son Tom stå modell. Det sägs att han bara fick 200 kronor i arvode för bilden.

Stiftelsen 

Texten ”Till förmån för barn och gamla” prydde tändsticksaskarna eftersom en del av intäkterna gick till Stiftelsen Solstickan, vilket de gör än idag. Även Solstickan Design låter en del av intäkterna från sålda produkter gå till stiftelsen som arbetar för att barn och äldre som är sjuka ska få hjälp. Köper du något från Solstickan Design får du därmed både en snygg och praktisk produkt samtidigt som du ger ett bidrag till en god sak.

Produkter

Inom varumärket hittar du flera produkter, både sådana relaterade till tändstickor och ljus och helt andra produkter. Det i stort sett alla har gemensamt är att de pryds av Solstickepojken.

Tändstickor och ljus

Varumärket har många produkter relaterade till tändstickor, så som tändsticksrör, tändstickor i ask, värmeljuslådor, värmeljusstakar och ljushållare. Perfekta presenter att ge bort till den designintresserade som tycker om tända ljus. Ett tändsticksrör är ett festligt sätt att uppgradera tändsticksasken på. Genom att förvara värmeljusen i en låda får du ordning och reda hemma.

Solstickan värmeljuslåda

Förvara dina ljus på ett snyggt sätt i en värmeljuslåda. Lådan är tillverkad av plåt och anpassad för 100 värmeljus.

Till köket

Pryd ditt kök med Solstickepojken. Välj mellan servetter, teburkar, kaffeburkar, glasunderlägg, grytunderlägg, förkläden, kökshanddukar, grillvantar, grytlappar, brickor och förkläde med kockmössa för barn med Solstickepojken. Att låta Solstickepojken vara en detalj på ett grytunderlägg eller en kaffeburk känns både festligt och tidlöst.

Solstickan kaffeburk 

Kaffeburken är tillverkad i plåt och är perfekt anpassad för de rektangulära kaffepaketen. Burken passar även för te, kaffekapslar eller kakao.

Förvaring

Med ett snyggt nyckelskåp i hallen får du ordning och reda på nycklarna.

Solstickan nyckelskåp

Nyckelskåpet är tillverkad av plåt och har plats för 14 nycklar eller nyckelknippor.

Säkerhet och vård

Nog är det härligt med tända ljus, men för att kunna slappna av och njuta är en brandfilt och en brandsläckare billiga försäkringar. Perfekt att ge bort till någon som du bryr dig om.

Solstickan brandfilt

Med Solstickans brandfiltar kommer du inte vilja gömma undan brandfilten, tvärtom kan den hänga framme och vara synligt och därmed även lättillgänglig. Något som såklart är viktigt om olyckan skulle vara framme. Brandfiltarna finns i flera olika färger. Du kan ha en i varje rum och matcha inredningen. Ska du bara ha en brandfilt rekommenderas det att den är centralt i hemmet eller i anslutning till köket.

Solstickan brandsläckare

Du hittar även flera snygga brandsläckare i sortimentet. Välj mellan olika färger och olika storlekar för att hitta den som passar dig allra bäst. Med Solstickans trygghetsgaranti får du en ny brandsläckare inom fem år om det skulle vara så att du har behövt använda den inom den tiden.
Med ett medicinskåp eller en medicinlåda är du alltid redo om olyckan är framme.