/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

STOFF Nagel

STOFF Nagel ljusstake är en designklassiker som funnits med en tid men nu blivit populär igen – till vår stora förtjusning! Designen är elegant, stilren och tidlös och inbjuder till lekfull inredning lika väl som den passar in i ett mera strikt inrett rum.
STOFF Nagel
STOFF Nagel
Finns i lager
Varumärke

    Z

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
53 produkter
40 av 53 produkter
Ljusstaken STOFF Nagel lanserades med stor succé i slutet av 60-talet av konstnären Werner Stoff och arkitekten Hans Nagel. Idén kom till efter att Hans Nagel hade ramlat i skidbacken i Alperna och skapat tre perfekta hål i snön med sina fingrar. De tre hålen sådde ett frö hos Nagel som omvandlade dem till en ljusstake och resten är, som man säger, historia. 

Ljusstaken STOFF Nagel

Ljusstaken kan byggas ihop av flera delar och är lika vacker på egen hand som skulptur som den är med tända ljus. STOFF Nagel inbjuder dig till att skapa din egen ljusstake i oändliga formationer – ett livsprojekt om du så önskar. Alla byggdelar i serien passar ihop med varandra och kan byggas ihop enligt önskemål.

Färg och material

Välj mellan olika färger och material. STOFF Nagel finns i materialen krom, mässing och zink i färgerna silver, guld, svart och antik koppar. Missa inte heller tillbehören som finns till ljusstaken.

Tillbehör till STOFF Nagel

Stearin eller Uyuni LED

Vill du bygga upp en större ljusstake på en gång finns delar att köpas i 3-pack i samtliga färger. Ljusen som passar är av mindre modell, 13 mm i diameter, och de finns att köpa separat hos oss på Cervera. Välj mellan klassiska stearinljus i olika färger eller LED-ljusen Uyuni. Till LED-ljusen finns batterier och en fjärrkontroll som kan styra timer, dimma ljuset och, om så önskas, tända alla ljus samtidigt. Så smidigt och smart!

STOFF Nagel Vas och skål

Bygg samman din egen unika Nagel ljusstake med insatserna vas och skål. De finns i samma färger som ljusstaken och kan byggas ihop för att skapa en skulptur precis som du vill ha den. Här sätter bara fantasin gränser!

Skötsel

Delarna i mässing behöver putsas då och då om man vill behålla den högglansiga ytan. Mässing blir med tiden mörkare och kan få fläckar från fukt och fingeravtryck, en så kallad patina. Det är en smaksak hur man vill göra. Skulle din ljusstake få stearin på sig från levande ljus kan du låta den stå en stund i hett vatten för att sedan putsa bort eventuella fläckar med silverputs.

Historia

Det var på 1960-talet som Werner Stoff designade den enkla och vackra ljusstaken för Hans Nagel. Och vilken ljusstake sedan! Originalljustaken tillverkades av tyska BMF (Bayerische Metallen Fabrik) under 1960- och 1970-talen. Nu har det danska designföretaget STOFF Copenhagen återlanserat STOFF Nagel under varumärket med samma namn, utifrån designduons originalritningar. Man kan gott säga att den är här för att stanna.

Hans Nagel och Werner Stoff

Formgivarna Hans Nagel och Werner Stoff som tillsammans har skapat STOFF Nagel möttes i ett designkollektiv i Köln. Medan Nagel främst var intresserad att designa attiraljer för det dukade bordet intresserade sig Stoff för objekt utan hörn. Ljusstaken är kanske deras populäraste verk.