/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Smarta köksredskap

11 saker du inte visste att du behöver i köket
Smarta köksredskap
Smarta köksredskap

Smarta köksredskap - som du inte visste fanns?

För aspirerande köksbemästrare finns en rad produkter till köket som du kanske inte ens visste fanns – än mindre att du behövde dem. Det här är 11 produkter till en sann matlagningsnörd – tillika en perfekt gå bort-present - som garanterat både kommer att ge en aha-upplevelse och bli en snackis runt middagsbordet!

11 tips på smarta köksredskap

1. Omegavisp

Omegavispen fyller gapet mellan traditionella vispar och slevar och är lite av en mirakelvisp. Tack vare vispens speciella omegaform på fjädrarna når visphuvudet botten av skålar och kastruller vilket gör att det du rör om blandas perfekt och förhindrar vidbränning av redningar och stuvningar. Redskapet passar alla typer av skålar, kastruller, grytor och stekpannor.

2. Köksvåg

En köksvåg är en trotjänare i köket som titt som tätt glöms bort. Men faktum är att när du väl skaffat en köksvåg kommer du inte kunna förstå hur du kunnat leva utan en! Satsa på en våg med så kallad tara-funktion som nollställer vågen efter att du ställt på exempelvis en skål. Detta gör att du med precision kan måtta upp och väga livsmedel på minsta grammet.

3. Köttfärshackare

Hackits otroligt smarta köttfärshackare kommer att revolutionera din matlagning. Slipp grå och läskiga färsklumpar när du lagar köttfärssås eftersom köttfärshackaren ser till att du får en len och fint fördelad färs i din gryta. Med hackaren kan du också exempelvis finfördela frukt som ska bli sylt eller marmelad, avokado för guacamole och mosa potatis för mos.

4. Salladsslunga

Är du trött på blöta salladsblad i det som skulle vara tänkt att vara en fräsch sallad? Lugn, en salladsslunga löser det problemet lekande lätt för dig. Med en salladsslunga till hands behöver du nämligen inte låta salladen stå och dra i ett durkslag innan du kan servera den. Med några snabba drag får du den i stället torr omgående. Skålen är dessutom lämplig som serveringsskål och kan också användas till att förvara salladen i kylskåpet, och du kan även slunga örter och bär i redskapet.

5. Pommes-skärare

Om du precis införskaffat en airfryer, eller planerar att göra det inom en snar framtid, bör du para ihop den med en praktisk pommes stripes-skärare. Gör perfekta och snyggt skurna egna pommes genom att strimla potatisen med redskapets sylvassa knivar. Kom ihåg att du även kan använda skäraren för att få perfekta stavar av andra grönsaker, när du ska servera grönsaksdipp till exempel!

6. Tortilla-press

Lyxa till tacofredagen lite extra med supergoda och mjuka hemmagjorda tortillas, och slipp butiksköpta torra varianter på påse. Med tortillapressen är detta gjort i ett nafs. Forma tortillabrödets deg till små bollar och lägg i pressen, tryck sedan ihop och lägg över dem i stekpannan. Smidigare än så kan det inte bli!

7. Marinadspruta

En praktisk marinadspruta är användbar om du vill marinera eller krydda ditt kött till grillen, ugnen eller om du ska steka det i en stekpanna, i synnerhet om du ska tillaga stora köttbitar. Sprutan är superenkel att använda: Dra bara in önskad vätska i sprutan, sätt in nålen i köttet och tryck ut vätskan med kolven. Det här kommer göra att din köttbit kommer nå helt andra smaknivåer än vid en traditionell såsmarinering.

8. Tubpress

Hur många gånger har du inte försökt att klämma ut allt innehåll ur en metalltub, exempelvis tomatpuré, majonnäs eller Kalles Kaviar? Visst har du lika många gånger också tänkt att det hade varit så smart att ha en mackapär som hjälper dig att pressa ut allting på något sätt? Här har du den!

9. Avokadoskalare

Det finns kanske lika många sätt att ge sig på en avokado som det finns avokados i världen. En avokadoskärare är dock ett redskap som underlättar för dig att både skära upp, kärna ur och på ett mycket smart sätt gröpa ur avokadon – och samtidigt slippa allt geggande som vanligtvis krävs.

10. Äppelsvarv

Med en smidig äppelsvarv skalar och kärnar du snabbt och enkelt ur äpplena. Inte minst i skördetid och om du har massor av äpplen i trädgården så kommer det här vara ett redskap som du kommer tacka dig själv för inskaffande. Svarven är tillverkad med en sugkopp och skärenhet så att du kan skala och skära både snabbt och samtidigt.

11. Äggpocherare

Skapa en riktigt god frukost eller brunch med en äggpocherar-insats från Scanpan. Pocheraren rymmer sex ägg och är ett smidigt och praktiskt sätt att få till perfekt pocherade ägg varje gång, precis sådär som på lyxhotell. TechnIQ-äggpocheraren dessutom speciellt framtagen för att passa Scanpans bistropanna från serien TechnIQ men fungerar även ihop med andra pannor.