/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Swedish Grace - mixa och (miss)matcha

Dukningsinspiration med Swedish Grace
Swedish Grace - mixa och (miss)matcha
Swedish Grace - mixa och (miss)matcha
Den ikoniska servisen Swedish Grace från Rörstrand har i nästan 100 år prytt svenska dukade bord såväl till vardags som till fest. I dag finns den i en mängd vackra färger som kan kombineras i oändligheter för att skapa nya vackra dukningar hemma.

Mixa och matcha Swedish Grace

Swedish Grace - en svensk designikon

Rörstrands klassiska och över generationer älskade servis Swedish Grace, vars mönster på ett elegant vis förmedlar känslan av vajande veteax i sommarvinden, formgavs av Louise Adelborg och premiärvisades på Stockholmsutställningen 1930. Vid lanseringen, under den tid som beskrivs som startskottet för den svenska funktionalismen, gick serien under namnet Nationalservisen. I dag är Swedish Grace en svensk designikon som pryder vart och vartannat svenskt dukat bord såväl till vardags som till fest.

5 snabba Swedish Grace-tips

  • Var inte rädd för att mixa och matcha olika nyanser av Swedish Grace. Lek runt och experimentera med färger och former från serien för att hitta nya och oväntade kombinationer som tar din dukning till nya nivåer
  • På Cervera hittar du färgerna Snö (vit), Havre (beige) Is (ljusblå), Ros (rosa), Sten (grå), Äng (ljusgrön), Midnatt (blå) och Dimma (ljusgrå).
  • Utgå från din befintliga nyans som du redan har hemma och fundera över vilka delar som du skulle kunna addera i nya färger för att få till dukningslooken som du vill ha.
  • Swedish Grace enkla och tidlösa design gör serien väldigt kompatibel att matcha med andra serier från antingen Rörstrand eller andra varumärken. Exempelvis är Swedish Grace Snö vacker att använda som bas för att skapa en somrig blå-vit dukning tillsammans med serierna Floris och Mon Amie.
  • När det nalkas presenttider är delar ur Swedish Grace kanske en av de mest uppskattade gåvorna som en kan få. Kanske kan sex tallrikar vara starten på ett samlande över lång till för att så småningom bli en komplett servis?!