Fredric Melchersson från Matboden tipsar om sina bästa churros!
120 g smör2 msk socker 3 dl mjölk3 st ägg 3 ½ dl vetemjölGör så här1. Smält smör och tillsätt socker samt mjölk, låt det koka upp.2. Tillsätt mjölet lite i taget och rör om.3. Arbeta smeten med slickepott tills smeten släpper från kanterna. Flytta smeten sedan till en kall skål.4. Ha i ett ägg åt gången och vispa smeten.5. Använd en slickepott för att flytta smeten från skålen till en sprits med stjärntyll.6. Spritsa sedan ut churros i Emerios Churrosmaker och fritera tills guldenbruna.7. Rulla sedan i socker och servera!
Smidiga churros!
Ingredienser
120 g smör
2 msk socker
3 dl mjölk
3 st ägg
3 ½ dl vetemjöl
Fredric Melchersson från Matboden tipsar om sina bästa churros!
Gör så här
1. Smält smör och tillsätt socker samt mjölk, låt det koka upp.
2. Tillsätt mjölet lite i taget och rör om.
3. Arbeta smeten med slickepott tills smeten släpper från kanterna. Flytta smeten sedan till en kall skål.
4. Ha i ett ägg åt gången och vispa smeten.
5. Använd en slickepott för att flytta smeten från skålen till en sprits med stjärntyll.
6. Spritsa sedan ut churros i Emerios Churrosmaker och fritera tills guldenbruna.
7. Rulla sedan i socker och servera!