/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Fudge med pekannötter & tranbärCa 50-60 bitar6 dl strösocker4 dl vispgrädde2 dl ljus sirap5 msk kakao120 gr (ca 2 dl) pekannötter120 gr (ca 2 dl) torkade tranbär3 msk smör2 tsk äkta vaniljpulver
Gör så här1. Blanda strösocker, grädde, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Rör om under större delen av tiden. Koka i ca 40 minuter tills blandningen når 120-125 grader och smeten klarar kulprovet (droppa i en droppe i iskallt vatten och försök rulla den mellan fingrarna). Ta av från plattan.2. Hacka de torkade tranbären och pekannötterna och rör ner tillsammans med smör och vaniljpulver. Vispa runt ordentligt i några minuter och häll därefter den heta smeten i en bakplåtsklädd formen (15x20cm).3. Låt svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp. Skär med vass kniv i önskad storlek.

Fudge med pekannötter & tranbär

Fudge med pekannötter & tranbär
Ingredienser
Ca 50-60 bitar

6 dl strösocker
4 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
5 msk kakao
120 gr (ca 2 dl) pekannötter
120 gr (ca 2 dl) torkade tranbär
3 msk smör
2 tsk äkta vaniljpulver

Gör så här

1. Blanda strösocker, grädde, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Rör om under större delen av tiden. Koka i ca 40 minuter tills blandningen når 120-125 grader och smeten klarar kulprovet (droppa i en droppe i iskallt vatten och försök rulla den mellan fingrarna). Ta av från plattan.
2. Hacka de torkade tranbären och pekannötterna och rör ner tillsammans med smör och vaniljpulver. Vispa runt ordentligt i några minuter och häll därefter den heta smeten i en bakplåtsklädd formen (15x20cm).
3. Låt svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp. Skär med vass kniv i önskad storlek.

Lämna recension