/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Grillad potatis med sumakTill 4 personer800 g färsk delikatesspotatisOlivoljaSumakSaltPepparHackad persilja
Gör så här1. Lägg potatisen i en sous vide på 85 °C 1 timme. Eller förkoka som vanligt på spisen.2. Lägg potatisen på grillen i några minuter. Vänd den och ta upp den i en skål.3. Mosa lätt med en gaffel, så att varje potatis öppnar upp sig lätt. Ringla över olivolja och krydda rejält med sumak. Salta och peppra och strö över lite hackad persilja.4. Servera med valfritt grillat protein och lite grönsaker.TIPS!

Grillad potatis med sumak

Sätt lite extra smak på sommaren med vårt enkla och läckra recept på grillad potatis med sumak. Hos oss på Cervera hittar du allt du behöver för att laga denna goda rätt - från grilltillbehör till köksredskap. Grillad potatis med sumak krydda är perfekt som tillbehör till sommarens grillfester eller som en läcker sidorätt till middagen.
Grillad potatis med sumak
Ingredienser
Till 4 personer

800 g färsk delikatesspotatis
Olivolja
Sumak
Salt
Peppar
Hackad persilja

Gör så här

1. Lägg potatisen i en sous vide på 85 °C 1 timme. Eller förkoka som vanligt på spisen.
2. Lägg potatisen på grillen i några minuter. Vänd den och ta upp den i en skål.
3. Mosa lätt med en gaffel, så att varje potatis öppnar upp sig lätt. Ringla över olivolja och krydda rejält med sumak. Salta och peppra och strö över lite hackad persilja.
4. Servera med valfritt grillat protein och lite grönsaker.
TIPS! Potatis och grillat kött är en bra kombo som blir ännu bättre med det här receptet. Grilla potatisen och smaksätt den med sumak som gör grillmaten ännu godare. Vi valde att använda den för att förhöja en somrig grillpotatis.

Vad är Sumak ?

Sumak är en krydda som består av malda torkade bär och har en unik syrlig och frisk smak med en djupröd färg. Smaken påminner om lingonpulver eller röda vinbär, fast med en mer distinkt syrlighet. Denna krydda används ofta i det sydliga köket och ger en extra dimension av smak till rätter som kött, grönsaker och sallader. Sumak är en lite syrlig krydda som ofta används i olika kök från mellanöstern. Allra helst i marinader eller yoghurtdressingar. Prova denna krydda!

Lämna recension