/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Potatispizza2 styckenDEG1/3 paket jäst (eller 1 msk torrjäst)1 krm socker2 dl fingerljummet vatten5 - 5 1/2 dl vetemjöl eller vetemjöl special2 msk olivolja1/2 tsk saltPOTATIS- OCH ÖRTFYLLNING500 g potatis4-5 vitlöksklyftor2 msk olivoljaBlad från rosmarinkvistar1 tsk grovt havssalt
Gör så här1. Blanda ned den smulade jästen eller torrjästen tillsammans med socker i en bakbunke. Häll på vattnet. Rör om och låt stå i cirka tio minuter.2. Tillsätt mjöl, olivolja och salt och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i cirka en timme, när den blir till ungefär dubbel storlek.3. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skala och krossa vitlöken.4. Dela degen i två delar för två mindre pizzor och kavla ut varje del till två runda degar på en bakpappersklädd plåt. Fördela potatis och vitlök på degarna. Droppa över lite olivolja och strö över rosmarinblad och salt.5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 225°C i cirka 15-20 minuter tills att potatisen blir mjuk och gyllenbrun i färgen.6. Servera!

Potatispizza

Potatispizza
Ingredienser
2 stycken

DEG
1/3 paket jäst (eller 1 msk torrjäst)
1 krm socker
2 dl fingerljummet vatten
5 - 5 1/2 dl vetemjöl eller vetemjöl special
2 msk olivolja
1/2 tsk salt

POTATIS- OCH ÖRTFYLLNING
500 g potatis
4-5 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Blad från rosmarinkvistar
1 tsk grovt havssalt

Gör så här

1. Blanda ned den smulade jästen eller torrjästen tillsammans med socker i en bakbunke. Häll på vattnet. Rör om och låt stå i cirka tio minuter.
2. Tillsätt mjöl, olivolja och salt och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i cirka en timme, när den blir till ungefär dubbel storlek.
3. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skala och krossa vitlöken.
4. Dela degen i två delar för två mindre pizzor och kavla ut varje del till två runda degar på en bakpappersklädd plåt. Fördela potatis och vitlök på degarna. Droppa över lite olivolja och strö över rosmarinblad och salt.
5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 225°C i cirka 15-20 minuter tills att potatisen blir mjuk och gyllenbrun i färgen.
6. Servera!

Lämna recension