/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

KanelbullekladdkakaTill ca 12 bitarTillagningstid: 40 min3 dl strösocker2,5 dl vetemjöl special200 g smör2 msk mortlade kardemummakärnor4 st ägg1 nypa saltFYLLNING2 msk strösocker1-2 msk kanel1 tsk vaniljsockerEv. pärlsocker till garnering50 g smör
Gör så här1. Smält smöret och låt det svalna en stund. Sätt ugnen på 185 grader.2. Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp.3. Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid).4. Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.5. Häll smeten i formen och ringla sedan ut fyllningen som en spiral över kakan. Enklast är att börja från mitten och "snurra ut" fyllningen. Dra ut lite till med en kniv om du önskar.6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde.

Kanelbullekladdkaka

Låt dig förföras av en himmelsk smakupplevelse med detta fantastiska recept på kanelbullekladdkaka från oss på Cervera. Denna mix av två älskade bakverk - kanelbullar och kladdkaka - kommer att få dina smaklökar att jubla av glädje. Utforska den underbara kombinationen av kanel, socker och choklad i varje tugga av denna ljuvliga kaka. Med hjälp av detta recept kan du enkelt skapa denna magiska delikatess i ditt eget kök. Bjud in familj och vänner och förbered er för en smakfest som kommer att sätta guldkant på vilken stund som helst.
Kanelbullekladdkaka
Ingredienser
Till ca 12 bitar
Tillagningstid: 40 min

3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl special
200 g smör
2 msk mortlade kardemummakärnor
4 st ägg
1 nypa salt

FYLLNING
2 msk strösocker
1-2 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
Ev. pärlsocker till garnering
50 g smör

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna en stund. Sätt ugnen på 185 grader.
2. Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp.
3. Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid).
4. Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.
5. Häll smeten i formen och ringla sedan ut fyllningen som en spiral över kakan. Enklast är att börja från mitten och "snurra ut" fyllningen. Dra ut lite till med en kniv om du önskar.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde.

Lämna recension