/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pizza bianco med västerbottensost, pumpa och valnötter1 pizzadeg (det funkar jättebra med färdigköpt om man inte orkar/hinner göra egen) 400 g pumpakött (utan skal) 1 msk rapsolja1 nypa salt och svartpeppar150 g västerbottenostCa 30 g rucolaCa ½ dl rostade valnötter, grovhackade
Gör så här1. Värm ugnen till 200 grader.2. Skär pumpaköttet i skivor och lägg i en bunke. Blanda med olja, salt och peppar.  Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta pumpan i ugnen i ca 20 minuter eller tills den är mjuk.3. Höj värmen i ugnen till 225 grader. Ställ in en plåt i ugnen så att den hinner bli varm.4. Lägg den färdigkavlade pizzadegen på ett bakplåtspapper. Fördela osten och pumpan över hela degen. Lägg pizzan på den varma plåten i ugnen och grädda i ca 10 minuter, eller tills kanten blir gyllenbrun.5. Garnera med rucola och valnötter och servera direkt!

Pizza bianco med västerbottensost, pumpa och valnötter

Pizza bianco med västerbottensost, pumpa, valnötter och pumpa
Ingredienser
1 pizzadeg (det funkar jättebra med färdigköpt om man inte orkar/hinner göra egen)
400 g pumpakött (utan skal)
1 msk rapsolja
1 nypa salt och svartpeppar
150 g västerbottenost
Ca 30 g rucola
Ca ½ dl rostade valnötter, grovhackade

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skär pumpaköttet i skivor och lägg i en bunke. Blanda med olja, salt och peppar.  Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta pumpan i ugnen i ca 20 minuter eller tills den är mjuk.
3. Höj värmen i ugnen till 225 grader. Ställ in en plåt i ugnen så att den hinner bli varm.
4. Lägg den färdigkavlade pizzadegen på ett bakplåtspapper. Fördela osten och pumpan över hela degen. Lägg pizzan på den varma plåten i ugnen och grädda i ca 10 minuter, eller tills kanten blir gyllenbrun.
5. Garnera med rucola och valnötter och servera direkt!

Lämna recension