/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Semmelrulltårta20 skivor 3 ägg2 dl råsocker eller strösocker2 dl vetemjöl1 tsk kardemumma (grovmalen)1 1/2 tsk bakpulver2 msk hett vattenFYLLNING1 1/2 dl mandelmassablandning (blanda riven mandelmassa och lite mjölk och grädde)GARNERING2 dl vispgräddeRostade mandelspån
Gör så här1. Sätt ugnen på 250 grader.2. Vispa ägg och socker pösigt. (Råsocker smälter inte ut lika mycket som det vanliga strösockret).3. Blanda vetemjöl, nymalen kardemumma och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.4. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper på ett galler.5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred ut den över kakan. Vispa grädden.6. Rulla ihop kakan till en rulle och skär upp rullen i 16-20 bitar. Spritsa vispad grädde över varje bit och toppa med lite rostade mandelspån. Klart!

Semmelrulltårta

Semmelrulltårta är en klassisk efterrätt som passar perfekt till fikat eller till en festligare tillställning. Hos oss på Cervera hittar du ett fantastiskt recept på denna läckra rulltårta som är enkelt att följa och som garanterat kommer att imponera på dina gäster.
Vår Semmelrulltårta är gjord på en mjuk och saftig kardemummabotten fylld med mandelmassa. Tårtan är sedan rullad och toppad med vispad grädde och rostade mandelspån.
Semmelrulltårta
Ingredienser
20 skivor

3 ägg
2 dl råsocker eller strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma (grovmalen)
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk hett vatten

FYLLNING
1 1/2 dl mandelmassablandning (blanda riven mandelmassa och lite mjölk och grädde)

GARNERING
2 dl vispgrädde
Rostade mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. (Råsocker smälter inte ut lika mycket som det vanliga strösockret).
3. Blanda vetemjöl, nymalen kardemumma och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
4. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper på ett galler.
5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred ut den över kakan. Vispa grädden.
6. Rulla ihop kakan till en rulle och skär upp rullen i 16-20 bitar. Spritsa vispad grädde över varje bit och toppa med lite rostade mandelspån. Klart!

Lämna recension