/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Somrig marängtårta med lemoncurdLEMONCURD1,5 dl strösocker1 ägg2 äggulor1 dl citronsaftFinrivet skal från 2 citroner50 g smörMARÄNGBOTTEN3 äggvitor2 dl strösocker1 krm vitvinsvinäger eller 1 tsk pressad citronsaftGARNERING4 dl gräddeVinbär
Gör så härLemoncurd 2. När lemoncurden blivit tjock tar du av den från vattenbadet och silar ner den i en ny skål. På så vis får du bort citronskalsbitarna.3. Skär smöret i bitar och lägg det i curden. Rör om tills det har smält.4. Låt curden svalna i kylskåpet innan du använder den till att börja bygga tårtan.Marängbotten6. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rita för enkelhetens skull en cirkel med önskat mått på pappret.7. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Därefter tillsätter du vinägern eller citronsaft, beroende på vad du föredrar, och fortsätter vispa tills att äggvitan är fast och fin. Tillsätt sockret i omgångar medan du vispar tills att marängsmeten är hård.8. Bred ut marängen jämt i cirkeln på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i ungefär 1,5 timme. När tiden gått stänger du av ugnen men låter marängen vara kvar i ugnen tills denna har svalnat. Låt marängbotten svalna ordentligt innan du börjar använda den.Ihopsättning och garnering 10. På toppen garnerar du tårtan med ett sista lager grädde och dekorerar vackert med valfria vinbär.

Somrig marängtårta med lemoncurd

Ge din sommar en extra dos av söta och syrliga smaker med denna ljuvliga marängtårta med lemoncurd, toppad med saftiga röda vinbär. Den fluffiga marängbotten möter den friska och krämiga lemoncurden för en perfekt balans mellan sött och syrligt. Toppa tårtan med färska röda vinbär för en vacker färgklick och en extra dimension av smak. Denna somriga marängtårta kommer att förtrolla dina smaklökar och ge en svalkande och läcker njutning under varma dagar. Servera den som en imponerande dessert till sommarens fester och tillställningar och låt dina gäster förföras av dess fantastiska smaker.
Somrig marängtårta med lemoncurd
Ingredienser
LEMONCURD
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 äggulor
1 dl citronsaft
Finrivet skal från 2 citroner
50 g smör

MARÄNGBOTTEN
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm vitvinsvinäger eller 1 tsk pressad citronsaft

GARNERING
4 dl grädde
Vinbär

Gör så här

Lemoncurd
1. Häll i ägg, socker, citronsaften och citronskalet i en skål och placera över ett vattenbad (en kastrull med sjudande vatten). Se till att röra om hela tiden så att äggen inte råkar koagulera.
2. När lemoncurden blivit tjock tar du av den från vattenbadet och silar ner den i en ny skål. På så vis får du bort citronskalsbitarna.
3. Skär smöret i bitar och lägg det i curden. Rör om tills det har smält.
4. Låt curden svalna i kylskåpet innan du använder den till att börja bygga tårtan.
Marängbotten
5. Sätt ugnen på 100°C.
6. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rita för enkelhetens skull en cirkel med önskat mått på pappret.
7. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Därefter tillsätter du vinägern eller citronsaft, beroende på vad du föredrar, och fortsätter vispa tills att äggvitan är fast och fin. Tillsätt sockret i omgångar medan du vispar tills att marängsmeten är hård.
8. Bred ut marängen jämt i cirkeln på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i ungefär 1,5 timme. När tiden gått stänger du av ugnen men låter marängen vara kvar i ugnen tills denna har svalnat. Låt marängbotten svalna ordentligt innan du börjar använda den.
Ihopsättning och garnering
9. När både lemoncurden och marängbottnarna svalnat är det dags att äntligen montera tårtan! Du vispar upp grädden fluffigt i en bunke och varvar helt enkelt marängbotten-lemoncurd-grädde-marängbotten tills att ingredienserna är slut.
10. På toppen garnerar du tårtan med ett sista lager grädde och dekorerar vackert med valfria vinbär.

Lämna recension