
Gör så här1. Sätt ugnen på 175°c och placera muffinsformar i en muffinsplåt. 2. Väg upp och blanda de torra ingredienserna i en bunke.3. Blanda ägg, olja och mjölk och rör ner i mjölblandningen.4. Tillsätt det varma kaffet, lite i taget, och rör till en jämn smet med slickepott. 5. Fyll muffinsformarna till drygt hälften med smet och grädda ca 15 min. Låt sedan svalna.
7. Placera kokosbollsklubban mitten i muffinsen, följt av marsipanlocket på chokladbollen. 8. Forma locket lite lätt så att det ser ut som ett spöke. Använd en spetsig pensel och måla ögon med svart livsmedelsfärg.9. Servera och njut!
Spökcupcakes
Ingredienser
120 g vetemjöl
50 g kakao (1,25 dl)
100 g strösocker (1 dl)
80 g ljust muscovadosocker (1 dl)
3 g bakpulver (0,5 tsk)
3 g bikarbonat (0,5 tsk)
3 g salt (0,5 tsk)
10 g vaniljsocker (2 tsk)
55 g ägg (1 st)
65 g rapsolja (0,75 dl)
50 g mjölk (0,5 dl)
100 g varmt kaffe (1 dl)
GARNERING
Chokladbollar från ovan recept
Vitt marsipanlock till tårta
Svart livsmedelsfärg/ätbar penna
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°c och placera muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Väg upp och blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Blanda ägg, olja och mjölk och rör ner i mjölblandningen.
4. Tillsätt det varma kaffet, lite i taget, och rör till en jämn smet med slickepott.
5. Fyll muffinsformarna till drygt hälften med smet och grädda ca 15 min. Låt sedan svalna.
Montering
6. Stansa ut runda cirklar av marsipanlocket, ca 10 cm i diameter.
Montering
6. Stansa ut runda cirklar av marsipanlocket, ca 10 cm i diameter.
7. Placera kokosbollsklubban mitten i muffinsen, följt av marsipanlocket på chokladbollen.
8. Forma locket lite lätt så att det ser ut som ett spöke. Använd en spetsig pensel och måla ögon med svart livsmedelsfärg.
9. Servera och njut!