/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Georg Jensen

Kvalitetshantverk och tidlös estetik är ledorden i Georg Jensens designarbete. Funktion och skönhet står i fokus när Georg Jensen skapar produkter och exempel på det är de populära serierna Elephant, Bernadotte, Cobra, Alfredo & Bloom.
Georg Jensen
Georg Jensen
Finns i lager
Varumärke

  K

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
246 produkter
40 av 246 produkter

Georg Jensens ljusstakar

Georg Jensens ljusstakar finns idag i flera olika utföranden som alla går de i linje med företagets stilfulla design.

Cobra ljusstake

Georg Jensens Cobra ljusstakar är väldigt uppskattade. Namnet speglar ljusstakens form, som mycket riktigt liknar en kobra som slingrande reser sig. Ljusstakarna är designade av Constantin Wortmann och finns i flera olika storlekar. Det finns den mindre varianten som är 16 cm och den större golvljusstaken som når 60 cm och passar för blockljus. Den finns även mellanhöga Cobra ljusstakar som är mellan 20 cm och 50 cm. Fint är att kombinera flera olika ljusstakar i samma eller olika höjd.
Förutom ljusstakar finns Cobra även som skål, tallrik, lampa och ljuslykta.

Harmony ljusstake

Den populära ljusstaken Harmony är formgivaren av Maria Berntsen. I ljusstaken kan fem ljus placeras som tillsammans med ljusstakens form skapar en stillsam atmosfär. Harmony ljusstake gör sig lika bra i fönstret som på matsalsbordet.

Season ljusstake

Season ljusstakar uppmanar till kreativitet. De fyrarmade ljusstakarna finns i guld och silver och är något utöver det vanliga. Kanske vill du ha en adventsljusstake som går ihop med din övriga inredning, kanske vill du kunna använda ljusstaken året runt? Season ljusstake uppmanar till möjligheter snarare än begränsningar.

Georg Jensen Elephant

Den stilrent designade elefantformen av Jørgen Møller återfinns i flera olika utföranden hos Georg Jensen, just eftersom den har kommit att bli så uppskattad. Georg Jensens elefant finns som bland annat som sparbössa, nyckelring och kapsylöppnare. Som flasköppnare är det elefantens snabel som greppar om kapsylen, precis i enlighet med ledorden om att skapa funktionell och samtidigt elegant design.  

Georg Jensen bestick

Georg Jensen har flera olika bestick-set som passar lika bra vardag som fest.

Bernadotte bestick

Bernadotte bestickset är designat av Prins Sigvard Bernadotte 1939 och den tidlösa designen gör att det passar lika bra till dukningar idag som det gjorde då.

Arne Jacobsen bestick

Besticken skapade av Arne Jacobsen lyckas sticka ut med sin minimalistiska lekfullhet.

Vivianna bestick

Vivianna Torun Bülow-Hüb är designern bakom besticken Vivianna. Besticken i matt rostfritt stål har en behaglig form som är lätt att tycka om.

New York bestick

De runda, men samtidigt kantiga besticken har en väl avvägd balans mellan hårt och mjukt. Fantastisk design som passar alla tillfällen.

Georg Jensen till champagne

Förutom många vardagsfavoriter finns även champagnekylare och champagnesablar från Georg Jensen. Designföretaget har flera olika varianter av champagnekylare som rymmer både en och flera flaskor. För att öppna din champagne med stil kan du även komplettera med en champagnesabel – festligare än så blir det knappast.

Vardagsaccessoarer

Designföretagets historia började för över 100 år sedan med en designfilosofi om att skapa design med både funktion och skönhet. Georg Jensens produkter finns i dag som allt från ljusstakar till nyckelringar till bestick och salt- och pepparkar.
George Jensens design är en favorit hos många. Med nyckelringarna som finns i flera uppskattade former, däribland i formen av en elefant, en avskalad fyrkant, ett hjärta och som en ellips kan du ha en nyckelknippa med stil.
Georg Jensen var vid starten 1904 bland annat starkt inspirerad av dåtidens jugendformer. De idag karaktäristiska böljande formerna fanns också med redan från början. Dagens designers inom företaget fortsätter att skapa nya designföremål anpassade för vår tid.

Serier från Georg Jensen:

 • Alfredo
 • Arne Jacobsen
 • Bernadotte
 • Bloom
 • Cafu
 • Cobra
 • Ellipse
 • Glow
 • Indulgence
 • Legacy
 • Manhattan
 • Masterpieces
 • Season
 • Wine & Bar
 • Elephant.