/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Elephant

Georg Jensen Elephant som sparbössa eller flasköppnare är en omtyckt present. En designklassiker i högblankt rostfritt stål som gör sig snygg i bokhyllan.
Elephant
Elephant
Finns i lager
Varumärke

    H

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
5 produkter
5 av 5 produkter

Georg Jensens Elephant – en designklassiker! 

Tidlös, lekfull och stilren, det är Georg Jensens Elephant. Den numera ikoniska designen är en skandinaviskt minimalistisk version av den älskade elefanten. Kapsylöppnaren, nyckelringen och sparbössan är ett lekfullt komplement i varje hem. Det spelar ingen roll om du är barn eller vuxen – den fantastiska elefanten glädjer såväl gammal som ung och passar alla.

Utbud

Vardagsföremål var något av Møllers specialitet och Elephant-kollektionen är ett utmärkt exempel på det. Hos oss på Cervera hittar du Georg Jensens populära kapsylöppnare, sparbössor och nyckelring från kollektionen Elephant. Sparbössan finns i två olika storlekar, Moneyphant och Miniphant. 

Elephant kapsylöppnare

Varför ha en ful kapsylöppnare när man kan ha en snygg? Denna lilla elefant blev snabbt populär och idag är den en utmärkt gåva oavsett vad eller vem som firas – denna tidlösa klassiker från Georg Jensen nästan garanterar en nöjd jubilar. 

Elephant sparbössa

Letar du efter en doppresent, då kanske detta är något för det lilla barnet. Det är nämligen inte bara vuxna som uppskattar designen, Georg Jensens Elephant är en utmärkt kompis att lära sig spara pengar tillsammans med. Sparbössan finns i två olika storlekar, Moneyphant som är den lite större sparbössan och Miniphant som är den mindre. 
Den större sparbössan, Moneyphant, är den argentinsk-schweiziska designern Alfredo Häberlis take på Jørgen Møllers klassiska design. Till den hör nämligen två små elefanter i ek, som passar perfekt som en pusselbit till den större elefanten.
Oavsett storlek är sparbössan ett perfekt exempel på den elegans, hållbarhet och funktionalitet som skandinavisk design är känd för.

Elephant nyckelring

Håll koll på dina nycklar med stil! Den älskade elefanten syns här i en både praktisk och snygg nyckelring. Elephant nyckelring är gjord i läder och aluminium, för att vara både slitstark och lätt att bära med sig.

Material

Georg Jensens Elephant-kollektion är gjord i slitstarka material som passar vardagsföremål. Läder, aluminium, polerat rostfritt stål och ek ger en högklassig känsla.

Historia

År 1987 tog designern Jørgen Møller fram den ikoniska designen tillsammans med sitt barnbarn efter att ha noterat att elefant var barnbarnets favoritdjur. Det var då kapsylöppnaren såg dagens ljus. Det blev snabbt tydligt att elefanten inte bara var barnbarnets favoritdjur, för snart blev kapsylöppnaren populär jorden runt. Därför utökades kollektionen till att så småningom innefatta både sparbössa och nyckelring. Elefanten var här för att stanna. 

Designer Jørgen Møller

Som designer och arkitekt har Jørgen Møller ett unikt formspråk som karakteriseras av en ständig strävan efter enkla, funktionella designer.
Innan Møller var designer arbetade han som murare och utbildade sig sedan till arkitekt. Efter att ha arbetat för andra startade han år 1969 sin egen arkitekt- och formgivningsfirma. Det var därefter som samarbetet med Georg Jensen tog fart och Møller kom att starkt influera varumärket med olika vardagsföremål såsom klockor, väderstationer och termometrar. Kollektionen Elephant är bland hans mest kända designer.
På frågan om vad som inspirerar honom lär Møller ska ha svarat ”I will never stop designing. The world is open and I busy myself with lots of different things – constantly drawing, so when I get the question: ‘what’s your best design ever?’ I always reply: The next!”.