/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

En instruktionsvideo med tidningen Hembakat finner du
Påskig chokladruta150 g smör2 ½ dl strösocker2 dl kakao1 nypa salt1 tsk vaniljsocker2 ägg1 dl vetemjöl150 g chokladlinser, t ex Smarties eller Non StopGARNERING3 dl vispgräddeGul hushållsfärgSmarties/Non Stop till näbbarStrössel eller pärlsocker till ögon
Gör så här1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en ugnsform (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper.2. Lägg smör, strösocker och kakao i en värmetålig bunke och sätt den över ett vattenbad med nästan kokande vatten. Rör då och då tills smöret har smält samman med blandningen. Ta bort bunken från vattenbadet och låt smeten svalna något. 3. Rör ner vaniljsockret i chokladsmeten. Tillsätt därefter äggen, ett i taget, och rör ordentligt mellan varje. När smeten är blank och välblandad tillsätt även vetemjölet och saltet och rör om tills smeten är jämn. Tillsätt också chokladlinserna i smeten (ca 100 g) och rör om.4. Häll smeten jämnt i formen och toppa med chokladlinser (ca 50 g). Grädda kakan i ugnen under ca 20 minuter.5. Skär kakan i rutor när den svalnat. Innan servering vispas grädden tjock och färgas med gul hushållsfärg.6. Fyll grädden i en spritspåse försedd med en större tyll. Spritsa ut fina ”kycklingar” på rutorna och lägg till näbb och ögon i form av chokladlinser och strössel eller pärlsocker. 

Påskig chokladruta

Påskig chokladruta
Ingredienser
150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
150 g chokladlinser, t ex Smarties eller Non Stop

GARNERING
3 dl vispgrädde
Gul hushållsfärg
Smarties/Non Stop till näbbar
Strössel eller pärlsocker till ögon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en ugnsform (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper.
2. Lägg smör, strösocker och kakao i en värmetålig bunke och sätt den över ett vattenbad med nästan kokande vatten. Rör då och då tills smöret har smält samman med blandningen. Ta bort bunken från vattenbadet och låt smeten svalna något. 
3. Rör ner vaniljsockret i chokladsmeten. Tillsätt därefter äggen, ett i taget, och rör ordentligt mellan varje. När smeten är blank och välblandad tillsätt även vetemjölet och saltet och rör om tills smeten är jämn. Tillsätt också chokladlinserna i smeten (ca 100 g) och rör om.
4. Häll smeten jämnt i formen och toppa med chokladlinser (ca 50 g). Grädda kakan i ugnen under ca 20 minuter.
5. Skär kakan i rutor när den svalnat. Innan servering vispas grädden tjock och färgas med gul hushållsfärg.
6. Fyll grädden i en spritspåse försedd med en större tyll. Spritsa ut fina ”kycklingar” på rutorna och lägg till näbb och ögon i form av chokladlinser och strössel eller pärlsocker.
 
En instruktionsvideo med tidningen Hembakat finner du HÄR!

Lämna recension