/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

SoppanParmachips
Pumpasoppa med parmachips4 stora portionerCirka 1-1,5 L rå pumpa (muscatpumpa eller butternutpumpa)Morötter, 5 procent av pumpans vikt1 rödlök2 msk olivolja1 msk olivolja att steka i1 liter vattenGrönsaksbuljong25 g smör 1 tsk muskotnöt0,75 tsk nejlika2 stjärnanis2 stjärnanis2 kanelstängerFlingsaltChiliflingorParmpaskinkaPumpakärnorSmör att steka i
Gör så här1. Rosta pumpa och morötter i ugnen. Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär pumpa och morötter i 3×3 cm bitar. Vänd i 2 msk olivolja och lägg i en ugnsplåt. Strö över lite salt. Rosta i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.2. Koka upp vattnet.3. Fräs löken i 1 msk olivolja. När löken har mjuknat häller du i vattnet och löser upp buljongen.4. Lägg i stjärnanis och kanelstång när det har börjat puttra lite. Lägg i den ugnsrostad pumpan och moroten. Låt koka i 20 minuter, så att smakerna verkligen sätter sig. Fiska upp stjärnanisarna och kanelstängerna.5. Soppan slätmixas nu i en bordsmixer, men det går också bra med en stavmixer (det tar bara lite längre tid). Krydda upp och runda av med smör, salt och eventuellt peppar.6. Krydda soppan med lite chiliflingor.7. Bryt parmachips över soppan eller strö över saltrostade pumpakärnor vid servering.1. Lägg parmaskinkan på bakplåtspapper och värm i ugnen på 150 grader i omkring 20–30 minuter, eller tills att du ser att de har fått rätt knaprighet!

Pumpasoppa med parmachips

Recept av Mikael Wallentin Åström från @skedamedoss
4 stora portioner
Cirka 1-1,5 L rå pumpa (muscatpumpa eller butternutpumpa)
Morötter, 5 procent av pumpans vikt
1 rödlök
2 msk olivolja
1 msk olivolja att steka i
1 liter vatten
Grönsaksbuljong
25 g smör
1 tsk muskotnöt
0,75 tsk nejlika
2 stjärnanis
2 stjärnanis
2 kanelstänger
Flingsalt
Chiliflingor
Parmpaskinka
Pumpakärnor
Smör att steka i

Gör så här

Soppan
1. Rosta pumpa och morötter i ugnen. Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär pumpa och morötter i 3×3 cm bitar. Vänd i 2 msk olivolja och lägg i en ugnsplåt. Strö över lite salt. Rosta i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
2. Koka upp vattnet.
3. Fräs löken i 1 msk olivolja. När löken har mjuknat häller du i vattnet och löser upp buljongen.
4. Lägg i stjärnanis och kanelstång när det har börjat puttra lite. Lägg i den ugnsrostad pumpan och moroten. Låt koka i 20 minuter, så att smakerna verkligen sätter sig. Fiska upp stjärnanisarna och kanelstängerna.
5. Soppan slätmixas nu i en bordsmixer, men det går också bra med en stavmixer (det tar bara lite längre tid). Krydda upp och runda av med smör, salt och eventuellt peppar.
6. Krydda soppan med lite chiliflingor.
7. Bryt parmachips över soppan eller strö över saltrostade pumpakärnor vid servering.
Parmachips
1. Lägg parmaskinkan på bakplåtspapper och värm i ugnen på 150 grader i omkring 20–30 minuter, eller tills att du ser att de har fått rätt knaprighet!