/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Eden

Design Sigrid Richter
Rörstrand Eden är en efterlängtad och älskad klassiker från 1960 som återlanserades som jubileumsgåva inför Rörstrands 290-årsfirande för några år sedan. Mönstret är samma älskade mönster som för tankarna till retrostil, men formerna och materialet på de nya delarna i serien har fått en liten uppdatering för att passa vår tids smak och sätt att leva. Sigrid Richter är den tyska dekormålaren som ligger bakom motivet som fortfarande känns lika modern och rätt i tiden.
Eden
Eden
Finns i lager
Varumärke

    L

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
6 produkter
6 av 6 produkter

Produkter

Kombinera med andra delar från Rörstrands populära serier eller kör hela vägen ut på paradisservisen – den finns i sex olika delar samt servetter som passar perfekt för frukost och fikastunder. Hos oss på Cervera hittar du muggar, skålar, fat, tallrikar och servetter med det populära mönstret Rörstrand Eden.

Tallrik

Storleksmässigt är tallriken någonstans mellan assiett eller mattallrik. Bra med plats för frukostmackorna en vanlig torsdag eller för tårtbiten på kalas!

Mugg

Muggen från Eden har den perfekta storleken – varken för stor eller för liten, perfekt för både kaffeälskaren och tedrickaren.

Skål

Skålarna finns i två olika storlekar. De livar upp alla bord och medan den mindre skålen är perfekt för vad som än kan tänkas på bordet: nötter, bär eller annat snacks, är den större perfekt till soppa eller frukost.

Fat

Det rektangulära fatet passar både som vackert serveringsfat eller mattallrik.

Återlansering av Eden

År 2016 firade Rörstrand hela 290 år! Det är inte många svenska företag som kan stoltsera med en sådan värdig ålder. Självklart skulle detta firas genom att sätta en gammal klassiker till världen igen. Rörstrand satte igång en undersökning och konsumenterna talade sitt tydliga språk – de önskade se porslinsserien Eden i nyproduktion. Sagt och gjort, den ursprungliga serien på 72 delar blev en ny serie på 6 delar som vi får njuta av igen. Och hur skulle man kunna något annat än njuta av Edens lustgård?

Formgivare Sigrid Richter

Ibland är det “porslinsmamman” Marianne Westman som tillskrivs äran för att ha designat Rörstrand Eden. I själva verket var hon i USA när Eden kom till liv och det är den tyska formgivaren Sigrid Richter som tog fram serien under sina år i Sverige. 
Sigrid Richter var född och uppvuxen i Tyskland. När hon kom till Sverige under 1950-talet var det för att måla Stig Lindbergs fajanser på Gustavsbergs porslinsfabrik. Sigrid Richter anställdes efter det av Rörstrand där hon på 1960-talet formgav Eden. Serien gjordes av flintgods med det karakteristiska lila-blåa äppelmotivet och blev en omedelbar succé. Den tillverkades fram till 1972, och återlanserades 2016 med samma älskade mönster, men andra modeller. Har du en favorit av Sigrids Eden?

Rörstrand

Rörstrand är de näst äldsta porslinstillverkarna i hela Europa och startade sin tillverkning redan år 1726. Rörstrand har alltså producerat vackra serviser av hög kvalitet i snart 300 år! Rörstrand Eden återlanserades inför 290-årsfirandet och är en av deras mest älskade designserier. Tillsammans med andra populära serier såsom Swedish Grace, Mon Amie och Ostindia är de än i dag högaktuella med sin vackra och hållbara design.